Εγκαίνια στρατιωτικών δομών στον Έβρο

  • Δόγμα

Και στις δύο περιπτώσεις της ακολουθίας του καθιερωμένου αγιασμού των εγκαινίων προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.  Δαμασκηνός.

Υπό την σκιά κρισίμων γεωπολιτικών εξελίξεων, που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος  Άγγελος Χουδελούδης  εγκαινίασε στις 12 του μηνός Οκτωβρίου ε.ἔ., δύο σημαντικές στρατιωτικές δομές στον Έβρο. Συγκεκριμένα εγκαινιάσθησαν · στο  Διδυμότειχο, στο πρώην Στρατόπεδο «ΚΝΙΘΑΚΗ»,  στρατιωτικές οικίες (ΣΟΑ) για τα στελέχη, που υπηρετούν στην XVI  Μ/Κ Μεραρχία Διδυμοτείχου, και στη Νέα Βύσσα οι εγκαταστάσεις του εκσυγχρονισμένου και αναβαθμισμένου υπ’  αριθμόν 5 Επιτηρητικού  Φυλακίου (ΕΦ 5),  απέναντι από την Αδριανούπολη, στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Και στις δύο περιπτώσεις της ακολουθίας του καθιερωμένου αγιασμού των εγκαινίων προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.  Δαμασκηνός.

Στα εγκαίνια, εκτός από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που σχολιάζοντας τα γεγονότα τόνισε ότι «στον Έβρο κτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Πατρίδας», ήσαν παρόντες οι δωρητές Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου, που επ’ ευκαιρία τιμήθηκαν από την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την γενναία προσφορά τους στην ολοκλήρωση των εγκαινιαζομένων δομών.

Παρέστησαν ωσαύτως ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης,  ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διοικητής της XVI  Μεραρχίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης,  ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Πασχάλης Συριτούδης,  οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Βασίλειος Μαυρίδης αντίστοιχα και άλλοι επίσημοι.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία των εγκαινίων προσέφερε στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού  και στο ζεύγος Αγγελόπουλου από μία εικόνα της Παναγίας, της επικαλουμένης «Φοβερά Προστασία». Ακολούθησε επίσκεψη των επισήμων στην παρακείμενη Μονή Αγίας Σκέπης-Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα, όπου τους υπεδέχθη φιλοφρόνως ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αστεριάδης.

TOP NEWS