Εγκαίνια της πρώτης Πινακοθήκης Λαγκαδιανών Ζωγράφων

  • Dogma
Ζωγράφων

Επ’ευκαιρία της επισήμου ενάρξεως των πανηγυρικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν της Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως του Λαγκαδά Αγίας Παρασκευής της Μεγαλομάρτυρος, πραγματοποιήθηκαν το εσπέρας της 8ης Ιουλίου ε.έ., τα Εγκαίνια της πρώτης Πινακοθήκης Λαγκαδιανών Ζωγράφων.

Η παρούσα έκθεση Λαγκαδιανών Ζωγράφων θα στεγάζεται μόνιμα, εις την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του «Μουσείου Λειτουργικής Παράδοσης και Πολιτισμού ¨Φάρος¨», και μέσα από αυτήν ο καθένας θα μπορεί να θαυμάσει έργα παλαιών και νεοτέρων Λαγκαδιανών καλλιτεχνών παράλληλα με την πλούσια συλλογή  που υπάρχει από την εκκλησιαστική κληρονομιά και τέχνη της επαρχίας μας.

Τον Αγιασμό των Εγκαινίων ετέλεσε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, των Πολιτιστικών και των Αθλητικών Φορέων του Δήμου Λαγκαδά, καθώς επίσης και πολλών φιλότεχνων κατοίκων  της πόλεως.

unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7)

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού συνεχάρη τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Τρύφωνα Τσομπάνη, ο οποίος με το μεράκι και την αγάπη που τον διακρίνει επιμελήθηκε την συλλογή των έργων που θα στεγάζεται στην Πινακοθήκη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για την δημιουργία  ενός καινούργιου χώρου όπου θα φιλοξενεί από σήμερα έναν ακόμη πολιτιστικό  τομέα ο οποίος θα αναδεικνύει τον πλούσιο και μακρόχρονο πολιτισμό του Λαγκαδά και θα έρθει να προστεθεί στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο  και Λαογραφικό  Μουσείο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

unnamed (9) unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12) unnamed unnamed (1)

Κατακλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Τσομπάνης, παρουσίασε εκτενώς στους παρευρισκόμενους ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα από όλους τους ζωγράφους τα έργα των οποίων εκτίθενται στους χώρους της Πινακοθήκης, ενώ καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την ανάπτυξη της περιοχής και κυρίως για την προβολή της παράδοσης του τόπου μας, τονίζοντας την πνευματική και πολιτιστική πρόοδο πού πραγματοποιείται τα τελευταία έτη με την φροντίδα και επιμέλεια της Ιεράς μας Μητροπόλεως

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ