Εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στα Καρουμπάτικα

  • Dogma
Καρουμπάτικα

Το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, στον οικισμό Καρουμπάτικα.

Στο λόγο του κατά την διάρκεια των εγκαινίων του ιερού ναού Αγίας Τριάδας στα Καρουμπάτικα, ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι κάθε Ναός που ανοικοδομείται, χρειάζεται και να καθαγιάζεται.  Ο Ναός έχει θυσιαστήριο, την Αγία Τράπεζα δηλαδή, επί της οποίας τελείται η Θεία Λειτουργία.

image004

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους πιστούς τη διαδικασία που ακολουθείται, με την τοποθέτηση των Αγίων Λειψάνων εντός της Αγίας Τραπέζης, το Άγιο Μύρο και την ευλόγηση των Αντιμηνσίων.

image008 image010 image014

Ακόμη ο Μητροπολίτης  Κερκύρας ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος Ναός θεμελιώθηκε επί αρχιερατείας του Μακαριστού προκατόχου του, κυρού Τιμοθέου.

image016 image018 image020

Τέλος ο εφημέριος του Ναού Πρωτ. Χαράλαμπος Παντελιός ευχαρίστησε  το Σεβασμιώτατο για τη αρωγή του όλα αυτά τα χρόνια και για την πατρική του ευλογία. Επίσης ευχαρίστησε τους πιστούς που με το υστέρημά τους βοήθησαν, ώστε ο Ναός της Αγίας Τριάδος να οικοδομηθεί.

image022 image024

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ