Εγκαινιάστηκε ο Ξενώνας Φιλοξενίας «ΑΓΑΠΗΣ ΕΣΤΙΑ» της Μητρόπολης Φθιώτιδος

  • Dogma
φθιώτιδος

Ένα ακόμη έργο του πρώτου χρόνου της Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, στο σύμπλεγμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο Ξενώνας Φιλοξενίας «ΑΓΑΠΗΣ ΕΣΤΙΑ», συγχρόνως δε και τα ανακαινισμένα διαμερίσματα ιδιοκτησίας εκκλησιαστικών νομικών προσώπων μέσα στην πόλη της Λαμίας, στα οποία ήδη διαμένουν δωρεάν φοιτητές και φοιτήτριες (με αυστηρά εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια).

Πρόκειται για  σύγχρονες και αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις, οι οποίες καλύπτουν σημαντικές κοινωνικές ανάγκες ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της περιοχής.

Τον Αγιασμό των Εγκαινίων ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανασίου Καρακάντζα, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και του Γενικού Διευθυντού του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι όπως ετόνισε:

«Αξιοποιούμε τις υλικές δυνατότητες  της Εκκλησίας μας, για να βοηθήσουμε την πόλη μας και να στηρίξουμε την κοινωνία μας στις δυσκολίες, τις οποίες περνά. Είναι πολύ σημαντικό ότι κάποια παιδιά που εισήχθησαν σε σχολή στην πόλη της Λαμίας, σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ, ότι θα φοιτήσουν στα εκπαιδευτικά μας αυτά Ιδρύματα χάρη στη δυνατότητα, που τους δίνει η τοπική μας Εκκλησία με την εξασφάλιση δωρεάν Φοιτητικής στέγης. Αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, αυτά τα παιδιά δεν θα ερχόταν για να σπουδάσουν στην πόλη μας, διότι τα οικονομικά των οικογενειών τους δεν τους έδιναν την δυνατότητα κάλυψης ενοικίων».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

TOP NEWS