Είπαν το ύστατο χαίρε στον μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος Βασίλειο

  • Dogma

Το ύστατο χαίρε απηύθυνε σήμερα η Εκκλησία στον μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος. Κλήρος και λαός, με προεξάρχοντα τον Πρώτο της Εκκλησίας της Ελλάδος συγκεντρώθηκαν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου όπου παρουσία σχεδόν ολόκληρης της πόλης τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία.

Λουδάρος Ανδρέας

Το ύστατο χαίρε απηύθυνε σήμερα η Εκκλησία στον μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Βασίλειο. Κλήρος και λαός, με προεξάρχοντα τον Πρώτο της Εκκλησίας της Ελλάδος συγκεντρώθηκαν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου όπου παρουσία σχεδόν ολόκληρης της πόλης τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Δεκάδες ήταν οι μητροπολίτες, σχεδόν ολόκληρη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υψηλή και η εκπροσώπηση του Οικουμενικού Πατριάρχη μέσω του μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημητρίου. Εκπροσώπους απέστειλαν επίσης τόσο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας όσο και ο Πατριάρχης Βουλγαρίας.

Συντετριμμένοι οι κληρικοί της μητρόπολης Ελασσώνος άκουσαν τον Πρωτοσύγκελλο τους, αρχιμανδρίτη Χαρίτωνα Τούμπα, να αναγγέλλει πως «Ο καλός μας ποιμήν, κεκοίμηται και ημείς τα πνευματικά του τέκνα κλήρος και λαός με θλίψη πολύ, συνοχή καρδιάς και δια πολλών δακρύων τον προπέμπουμε στα σκηνώματα των δικαίων…».

Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος έκανε λόγο για «απαράμιλλο σθένος ψυχής» και χαρακτήρισε τον θρηνούμενο ιεράρχη «άξιο της από Θεού αμοιβής των πόνων και των θυσιών υπέρ του εμπιστευθεισών ανθρωπίνων ψυχών».

Για «βαρύτατη και πικρή απώλεια» και «τεράστιο κενό» έκανε λόγο ο αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου, επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ που χαρακτήρισε τον μακαριστό «προσηνή εκκλησιαστικό άνδρα μια φωτισμένη διαυγή συνείδηση και υψηλό αρχιερατικό ύφος» για να συμπληρώσει «ευτυχής όποιος είχε την ευκαιρία να τον συναναστραφεί και να αντλήσει από την πείρα του».

Η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε στην ιερά μονή της Αγίας Τριάδος στον Σπαρμό Ολύμπου.

TOP NEWS