«Εις οικοδομήν τού σώματος του Χριστού» στη Κροκίδειο αίθουσα

  • Dogma
αγάπιος

Πραγματοποιήθηκε εχθές με εξαιρετική επιτυχία, στην Κροκίδειο αίθουσα στην Κόρινθο, η όγδοη (8η) κατά σειρά συνάντηση της Ειδικής Σχολής πνευματικού καταρτισμού των πιστών της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου, με τον τίτλο «Εις οικοδομήν τού σώματος του Χριστού».

Ομιλητής της εκδήλωσης στην Κροκίδειο αίθουσα ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Άγγελος – Διάβολος».

κροκίδειο

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας με εξαιρετική δεινότητα, εμβρίθεια και σαφήνεια, στηριζόμενος στην Δογματική διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας περί Αγγέλων και Ακαθάρτων Πνευμάτων ως και στις εμπειρίες των Αγίων Της και ιδιαιτέρως των Ασκητικών Πατέρων Αυτής, μας παρουσίασε λεπτομερώς την δημιουργία, την φύση, τις ιδιότητες, τον σκοπό, τα ονόματα και το έργο των Αγίων Αγγέλων αλλά και των Δαιμόνων καθώς και τις σχέσεις τους με τον Θεό και τους ανθρώπους, ως και τρόπους αντιμετωπίσεως των Δαιμονικών επιθέσεων, τονίζοντας τόσο το δοξολογικό έργο των Αγίων Αγγέλων, το οποίο καλούνται να μιμηθούν οι άνθρωποι με σκοπό να γίνουν «ισάγγελοι», όσο και την περιορισμένη δύναμη, μετά την Σάρκωση του Κυρίου μας, των Σκοτεινών Δαιμόνων. Τέλος, συνέστησε ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί στις μεθοδείες και τα τεχνάσματα του Διαβόλου, ο οποίος Διάβολος και ο θάνατος και ο Άδης θα καταργηθούν με την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.

κροκίδειο

Τον διάλογο, που ακολούθησε, συντόνισε εκ μέρους του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθενείας, ο Υπεύθυνος της Σχολής και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος ο οποίος, ευχαρίστησε με θερμούς λόγους, τον Πανοσιολογιώτατο ομιλητή Αρχιμ. κ Αγάπιο Δρίτσα και τόνισε πώς όσο υπάρχει ο Χριστός, η Εκκλησία, όσο ο άνθρωπος μετανοεί, οι Άγγελοι χαίρονται και η εξουσία του Διαβόλου περιορίζεται.

κροκίδειο

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ