Εισόδια Υπεραγίας Θεοτόκου – Στον Βόλο η Παναγία του Αρμενίου

  • Dogma
μαρίες

Τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. 

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Προμυρίου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Μπουρτζής, ο οποίος θα ομιλήσει.

Εν τω μεταξύ, την ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγυρίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας. Για τον λόγο αυτό, την Κυριακή, στις 11.30π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα ψαλεί επίσημη Δοξολογία, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου μας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Φιλόλογος κ. Δωροθέα Πέρπερα.

Θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Η Παναγία η Αρμενιώτισσα στον Βόλο

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εφέτος θα εμπλουτιστεί από την ευλογητή παρουσία της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Αρμενιώτισσας, που φυλάσσεται στο γειτονικό ιερό Προσκύνημα της Παναγίας του Αρμενίου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.

Η Ιερά Εικόνα θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου το Σάββατο 20/11, στις 5.15μ.μ., όπου θα την υποδεχτούν επισήμως ο ιερός Κλήρος και ο λαός της ενορίας. Θα ακολουθήσει ο Αναστάσιμος Εσπερινός του Σαββάτου.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Τετάρτη 24/11 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής της θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, που έχει εκπονήσει η ενορία, μεταξύ των οποίων και το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, που θα τελεστεί την Τρίτη 23/11, στις 5μ.μ.

TOP NEWS