Εκδηλώσεις αγάπης για τους νέους των ενοριών

  • Dogma
αγάπης

Με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σχεδίασε και πραγματοποίησε ένα τριήμερο αγάπης σε συνεργασία πάντοτε με τις ενορίες, τους Ιερείς και τους νέους.

Οι εκδηλώσεις αγάπης εν όψει των Χριστουγέννων  από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας αποτελούν πλέον παράδοση. Φέτος, για πρώτη χρονιά, τέσσερις δράσεις απλώθηκαν σε ένα τριήμερο και συγκεκριμένα:
1) Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου το απόγευμα παιδιά Λυκείου και φοιτητές από ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής επισκέφθηκαν το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας και έψαλλαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους ασθενείς, τους συγγενείς των και το προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος. Τα παιδιά επισκέφθηκαν όλους τους ορόφους του νοσοκομείου πλημμυρίζοντας το χώρο με τη μουσική και τις μελωδικές φωνές τους, χαρίζοντας ελπίδα, παρηγοριά και γαλήνη. Την ίδια ώρα Ιερείς διένειμαν σε όλους τους ασθενείς, στους θαλάμους των, μικρή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και χριστουγεννιάτικη κάρτα με εόρτιες ευχές. Η εξόρμηση διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΕΔΑΝΙ). Παρών ο Διευθυντής της Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Κοντογιάννης –είναι ο Ιερεύς του Ιπποκράτειου νοσοκομείου- και μαζί του εθελόντριες της πολύ σημαντικής αυτής προσπάθειας.

Καλαντα στο Ιπποκρατειο 2

2) Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου το πρωΐ  τρεις Ιερείς και δύο λαϊκά Στελέχη παρέδωσαν στην κοινωνική υπηρεσία του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, που φιλοξενεί περίπου 400 τροφίμους, είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για τους άπορους κρατουμένους -τα είδη ήταν προσφορά των ενοριών της Αρχιεπισκοπής. Αμέσως μετά η διεύθυνση και η κοινωνική υπηρεσία των φυλακών προσκάλεσε τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν, μαζί με τους κρατουμένους, τη θεατρική παράσταση «12 ένορκοι», η οποία δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της φυλακής.

20171031_172905

3) Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 9:30 το βράδυ, νέοι και νέες από διάφορες ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία νυχτερινή έξοδο αγάπης προς τους συνανθρώπους μας χωρίς στέγη. Επισκεφθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας αστέγους αδελφούς μας διανέμοντας τρόφιμα, κουβέρτες, ενδύματα, υποδήματα, είδη υγιεινής  και είδη πρώτης ανάγκης. Μια νυχτερινή εξόρμηση αγάπης, με ζεστασιά ενάντια στο κρύο του χειμώνα και της εγκατάλειψης, σε συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο. Επί κεφαλής της εξόρμησης αγάπης ο π. Αλέξιος Γιαννιός, υπεύθυνος των Ενοριακών Κέντρων Αγάπης της Ι. Αρχιεπισκοπής και του προγράμματος στήριξης των αστέγων, και μαζί ο Υπεύθυνος του Ιδρύματος Νεότητος, Ιερείς νεότητος και νέοι από ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής.

5 Με τους αστεγους αδελφους μας 1 Με τους αστεγους αδελφους μας

4) Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου το πρωΐ επισκεφθήκαμε τη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στην Κυψέλη. Εκεί διαμένουν 25 νέοι και νέες, οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί και βρίσκονται σε φάση απεξάρτησης. Επίσης, στο ξενώνα διαμένουν και 2 βρέφη (κοριτσάκια) με τις μητέρες τους, οι οποίες παρακολουθούν το πρόγραμμα ηλικίας 2,5 και 7,5 μηνών. Προσφέραμε διάφορα είδη που χρειάζονται για τη διαβίωσή τους, ρούχα, παπούτσια, βρεφικά είδη, τρόφιμα, είδη υγιεινής, χριστουγεννιάτικα γλυκά. Παράλληλα έγινε ένα ουσιαστικός διάλογος με τους δύο Ιερείς που επισκέφθηκαν τη Θεραπευτική Κοινότητα.

ΚΕΘΕΑ

Η συγκέντρωση, διαλογή και συσκευασία των ειδών για όλες τις ανωτέρω δράσεις πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας. Συμμετείχαν οι ενορίες: Αγ. Αικατερίνης Πετραλώνων, Αγ. Νικολάου Καλλιθέας, Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού, Προφ. Ηλία δήμου Αγ. Παρασκευής, Αγ. Πάντων Καλλιθέας, Αγ. Θωμά Κυψέλης, Αγ. Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως, Μεταμορφώσεως Μοσχάτου, Αγ. Αντωνίου Χαλανδρίου, Αγ. Βαρβάρας Δάφνης, Αγ. Γεωργίου Παπάγου, Αγ. Μαρίνης Ιλισίων, Εισοδείων Θεοτόκου Γουδίου, Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου, Αγ. Στυλιανού Γκύζη, Αγ. Νικολάου Φιλοπάππου, Φανερωμένης Χολαργού.

Ετοιμαζοντας τα δεματα αγαπης 2 Ετοιμαζοντας τα δεματα αγαπης 1

TOP NEWS