Εκδήλωση με αναστάσιμους ύμνους στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης

  • Dogma
λαρίσης

Μια υπέροχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμη του πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας, αγίου Αχιλλίου του μυροβλύτου και θαυματουργού.

Στο πρώτο μέρος εμφανίστηκε «Το Βυζαντινό και Δημοτικό εργαστήρι» με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κ. Θεοδόση Διαμάντη. Η ανδρική αυτή χορωδία, αποτελούμενη από καταξιωμένους ιεροψάλτες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, απέδωσε θαυμάσια εκκλησιαστικούς ύμνους τόσο της Αναστάσεως του Κυρίου, όσο και από την Ακολουθία του Αγίου Αχιλλίου. Με το 50λεπτο αυτό πρόγραμμα καθήλωσε τους πιστούς και ανέβασε τις ψυχές τους κυριολεκτικά στα ουράνια. Γι’αυτό και απέσπασε θερμό και ζωηρό το χειροκρότημα.
Στο δεύτερο μέρος, ο λόγιος κληρικός, π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου αφύπνισε και προβλημάτισε έντονα τους ακροατές με τον χειμαρρώδη λόγο του. Με την εμπνευσμένη και πολύ επίκαιρη ομιλία του, «Η τέχνη να είσαι πατέρας, η τέχνη να είσαι μητέρα», παρουσίασε τις αιτίες της αποτυχίας των γονέων να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους και υπέδειξε δρόμους και μεθόδους για τη δημιουργία μιας ευλογημένης χριστιανικής οικογένειας.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ραφαήλ, ο οποίος μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ευχαρίστησε τόσο τον πρωτοψάλτη κ. Θεοδόση Διαμάντη και τους χορωδούς του για την υπέροχη απόδοση των ύμνων, όσο και τον π. Θεμιστοκλή για την ανεπανάληπτη και μεστή νοημάτων ομιλία του. Σε μια δύσκολη και ταραγμένη εποχή, όπου αιώνιες αξίες αλλοιώνονται και ο θεσμός της οικογένειας πολεμείται αλύπητα και απροκάλυπτα (και με την χθεσινή ντροπιαστική απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου να επιτρέψει την υιοθεσία – «τεκνοθεσία» από ζευγάρια του ίδιου φύλου) ο λόγος του π. Θεμιστοκλέους αποτελεί οδοδείκτη, ώστε να επαναφέρουμε στο δρόμο του Θεού την οικογένεια και να βρούμε την ισορροπία στον εαυτό μας και τη ζωή μας.

xorodia_AgAxillios_2018-715x400 λαρίσης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TOP NEWS