Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

  • Dogma
παιδιού

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μεταμόρφωση» τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διοργανώνοντας  μια εκδήλωση για τα παιδιά. Συνδυάζοντας  και το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παιχνίδι, κομμάτι Ιστορίας και Πολιτισμού», η εκδήλωση έφερε τον τίτλο «Το δικαίωμα των παιδιών στο παιχνίδι».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία του παιχνιδιού από την αρχαιότητα, τα βυζαντινά χρόνια, την Τουρκοκρατία έως και σήμερα, να συνειδητοποιήσουν ότι πολλά παιχνίδια έμειναν παραδοσιακά στο πέρασμα των χρόνων. Στόχος, επίσης, ήταν να γίνει αντιληπτό στα παιδιά πως όλα τα δικαιώματά τους πρέπει να είναι αναφαίρετα και ότι το παιχνίδι είναι ένα εξ’ αυτών.

Την εκδήλωση ανέλαβαν η κ. Άννα – Μαρία Παναγιωτάκη και η κ. Εύα Βούλγαρη, οι οποίες με βιωματικό τρόπο, μετέφεραν στα παιδιά την ιστορία του παιχνιδιού και τους έμαθαν πόσο σημαντικά είναι τα δικαιώματά τους. Τα παιδιά της μικρότερης ηλικίας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό παραμύθι, με τίτλο «Περιπέτεια στην Παιχνιδούπολη», ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά ταξίδεψαν με το αερόστατο σε διάφορους αινιγματικούς σταθμούς, έλυσαν γρίφους και συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια.

TOP NEWS