Εκδήλωση Συλλόγου Πολυτέκνων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ακολούθως, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  ο Σύλλογος Πολυτέκνων Καρδίτσης «Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» πραγματοποίησε εκδήλωση βραβεύοντας τις πολύτεκνες μητέρες και τους μαθητές και φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών. Αρωγός στη βράβευση βρέθηκε η εν Αγίω Όρει Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Το εσπέρας της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιωτιδος κ. Τιμόθεος πραγματοποίησε το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Προηγήθηκε ιερά Παράκληση προς την Κυρία Θεοτόκο.

Ακολούθως, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  ο Σύλλογος Πολυτέκνων Καρδίτσης «Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» πραγματοποίησε εκδήλωση βραβεύοντας τις πολύτεκνες μητέρες και τους μαθητές και φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών. Αρωγός στη βράβευση βρέθηκε η εν Αγίω Όρει Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Ομιλία πολυτέκνου μητέρας κ. Ευριδίκης Τουρναβίτη:

Σεβαστοί Πατέρες, κυρίες και κύριοι,

Μέσα στον σύγχρονο κόσμο που οι αξίες ποδοπατούνται που το φυσιολογικό θεωρείται αφύσικο και το αυτονόητο παράξενο … η πολύτεκνη οικογένεια φαντάζει υπερβολή, αφροσύνη, παραξενιά … στην καλύτερη περίπτωση προκαλεί μία ανθρώπινη συμπάθεια ανάμεικτη με οίκτο.

Κι όμως … η πολύτεκνη οικογένεια είναι μία αντίσταση στο ρεύμα της ισοπέδωσης των πάντων… Αξιών, πατρίδων… Είναι η μορφή της οικογένειας με την οποία συμπορεύτηκε η Ελλάδα μας στην μακραίωνη ιστορία της και έγραψε όλες τις χρυσές της σελίδες σε όλους τους τομείς.

Όταν το υπαριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας μας σήμερα δεν έιναι ούτε οι κακοί της γείτονες, ούτε η φτώχεια, αλλά η υπογεννητικότητα που την αφανίζει αργά και σιωπηρά, η πολύτεκνη οικογένεια φαντάζει σαν τον φάρο σε καράβι που παλεύει μεσοπέλαγα.

Οι πολύτεκνοι είναι μαχητές, κάνουν συνέχεια πρωταθλητισμό χωρίς σταματημό. Είναι οι αιμοδότες της πατρίδας μας! Στην Ελλάδα που γερνά επιμένουν με πίστη στον Θεό να της δίνουν φίλημα ζωής για να την κρατήσουν ζωντανή.

Στηρίζοντας την πολύτεκνη οικογένεια, στηρίζουμε τα παιδιά μας, το αύριο, την Ελλάδα μας. Γι αυτό και εδώ θέλουμε ιδιάιτερα να σταθούμε και να ευχαριστήσουμε όσους πρόθυμα στηρίζουν την πολύτεκνη οικογένεια.

Πρώτων απ΄όλους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη προς την πολύτεκνη οικογένεια όπως φαίνεται και σήμερα που μαςς φιλοξενεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης.

Σεβαστέ μας γέροντα Εφραίμ, φιλούμε το χέρι σας με ευγνωμοσύνη, γιατί γίνεστε το χέρι του Θεού. Ευχαριστούμε που αφουγράζεστε τον χτύπο της καρδιάς μας και μας ενθαρρύνετε σε αυτόν τον αγώνα. Ευχαριστούμε για όσα με χαρά σήμερα προσφέρετε στα παιδιά μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί ξέρουμε ότι καθημερινά είμαστε ένας κόμπος στο κομποσκοίνι της προσευχής σας. Ευχηθείτε από αυτά τα παιδιά που σήμερα ευεργετείτε να τα δούμε αυριανά άξια στελέχη της πατρίδας μας και στην Εκκλησία του Χριστού μας.

Κυριε Περιφερειάρχα και αντιπεριφερειάρχα, κ Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί άρχοντες του τόπου μας εκ μέρους όλων των οικογενειών ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολυετή προσφορά σας στην πολύτεκνη οικογένεια.

Αγαπητή μας πρόεδρε, που τάξατε τη ζωή σας σε αυτή τη διακονία, το δικό μας ευχαριστώ είναι λίγο και μικρό! Ας σας το αναποδώσει ο Κύριος εις αιώνας αιώνων.

Και ένα μηνυμα στους νέους ανθρώπους από τη δική μας εμπειρία: Μη διστάσετε να φέρετε στον κόσμο παιδιά! Ας έχει κόπο, ας θέλει θυσίες ο Κύριος έχει τους δικούς του λογιστές να κάνουν λογαριασμούς και θαυμαστά αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις κάθε είδους!Δεν είστε μόνοι!Δεν είμαστε μόνοι!!

TOP NEWS