«Εκδήλωση την Μητροπόλεως Ιλίου και του Δήμου Φυλής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking)»

  • Dogma
ιλίου

Με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, η μεγάλη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και του Δήμου Φυλής, με θέμα την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, με τίτλο: «trafficking… Οι άνθρωποι δεν πωλούνται. Παρατηρούμε – Αναγνωρίζουμε – Καταγγέλλουμε την εμπορία ανθρώπων».

Μια δράση που αποτελεί έμπνευση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Αθηναγόρα και εντάσσεται στα πλαίσια των εξαιρετικών πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει από το 2017, με συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού, για την αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Στην εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Α21 Greece, συμμετείχαν πλήθος κόσμου και επισήμων προσκεκλημένων, που έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για το φλέγον ζήτημα αντιμετώπισης της σύγχρονης δουλείας και κορυφαίες προσωπικότητας της πολιτικής, της τέχνης, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων από όλο το φάσμα της κοινωνικής δράσης.

Tην εκδήλωση κόσμησαν με την συμμετοχή τους ως ομιλητές: Ο π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων κ. Ηρακλής Μοσκώφ, ο δημοσιογράφος κ. Πάνος Σόμπολος, ο ηθοποιός κ. Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο μουσικοσυνθέτης κ. Μάριος Στρόφαλης, η δημοσιογράφος κα Βίκυ Φλέσσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού – ηθοποιός κ. Χάρης Ρώμας, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Τάκης, η διευθύντρια της Α21 Greece κα Μαρίνα Ντονοπούλου, η δημοσιογράφος κ. Ευλαμπία Ρέβη και ο Ε.Α. Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ και μέλος της ομάδας καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων του συμβουλίου της Ευρώπης κ. Γιώργος Βανικιώτης. Αληθινές ιστορίες θυμάτων trafficking δραματοποίησαν με μοναδικό τρόπο οι ηθοποιοί κ. Γεράσιμος Γεννατάς και κα Μαριάννα Πολυχρονίδη, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και πραγματοποίησε βαρυσήμαντη ομιλία ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού, Λαϊκού Κόμματος, π. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και π. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κα Ευαγγελία Γεωργίτση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο κ. Χάρης Περδίκης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» κ. Βασίλης Πάντζος. Την εκδήλωση συντόνισε ο επιστημονικός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης.   Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή ταινίας μικρού μήκους παραγωγής της A21 με θέμα το εργασιακό trafficking.

Στη δράση συμμετείχαν και μας τιμήσαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: ο Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Ιλίου Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, ο π. διεθνής καλαθοσφαιριστής και Hall of Famer  κ. Παναγιώτης Φασούλας, ο π. Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραΐμης, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Φυλής κα Ελένη Λιάκου, κ. Γιώργος Αβράμης, κ. Γιάννης Μαυροειδάκος και κ. Θανάσης Σχίζας, η αντιδήμαρχος Ιλίου κα Νίκη Βομπιράκη, ο Αντιδήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Θοδωρής Λάππας, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΔΣΝΑ κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος, ο Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Γεράσιμος Μπιλιλής, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανή, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων κ. Νίκος Λιόσης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής κ. Γιάννης Κρεμμύδας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των Δήμων Φυλής και Αχαρνών, Ιερείς, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το επίσημο κανάλι του Δήμου Φυλής στο YouTybe και μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=E3te63NrQ0U

TOP NEWS