Εκδήλωση της Συμφωνικής Ορχήστρας παρουσία του Αρχιεπισκόπου

  • Dogma
ορχήστρας

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η εκδήλωση της Παιδικής Συμφωνικής Ορχήστρας πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής. Ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στις δράσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας.

ορχήστρας

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της παιδικής συμφωνικής ορχήστρας, αλλά και γενικότερα όλων των νέων που προσπαθούν και κάνουν καινούργια ξεκινήματα. Τόνισε, επίσης, πως θα εξασφαλίσει έναν καινούργιο χώρο για την συμφωνική ορχήστρα και επεσήμανε πως και εφέτος η Αρχιεπισκοπή έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της την στήριξη της Ορχήστρας.

ορχήστρας

Στην συνέχεια την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και αμέσως μετά ξεκίνησε η μουσική εκδήλωση, που περιελάμβανε την εκτέλεση έργων μεγάλων δημιουργών και κομμάτια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

ορχήστρας

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα –παλαιότερα υπό την αιγίδα του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΑ- ιδρύθηκε με την σημερινή της ονομασία το 1995 από τη γνωστή σολίστα και καθηγήτρια βιολιού Νίνα Πατρικίδου, με τη θερμή υποστήριξη του τότε συντονιστή του Γ΄ Προγράμματος Γ.Τσαγκάρη. Η ορχήστρα προέρχεται από την παιδική ορχήστρα «Εμμέλεια», η οποία ήταν ήδη γνωστή για τη μοναδική της στη χώρα μας ποιότητα, πραγματοποιώντας επί 3ετίας πλήθος επιτυχημένων συναυλιών ανά την Ελλάδα.

ορχήστρας

Η παύση λειτουργίας της ΕΡΤ και της δημιουργίας της ΔΤ είχε σαν αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Τα μέλη της ορχήστρας, οι γονείς τους και η μαέστρος εστράφησαν προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επιθυμώντας την αρωγή της Εκκλησίας με τη μορφή της αιγίδας. Με δεδομένο ότι η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μη κερδοσκοπική και η προσφορά όλων σ΄ αυτήν ανιδιοτελής, ο Αρχιεπίσκοπος, λοιπόν, από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με χαρά έδωσε την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής στη συγκεκριμένη προσπάθεια, που κύριο στόχο έχει τη διατήρηση του πολιτισμού και την ενασχόληση πολλών νέων σε μια ιδιαιτέρως ποιοτική δραστηριότητα.

πληροφορίες από eccelsia.gr
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS