Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου με δημοτικά τραγούδια: «Μια λυγερή ακούστηκε» (ΒΙΝΤΕΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Εκδήλωση με δημοτικά τραγούδια πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παρακολουθήστε επιλεγμένα στιγμιότυπα από την Εκδήλωση με δημοτικά τραγούδια, που συνδιοργάνωσαν: το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με την ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τίτλο: “Μια λυγερή ακούστηκε”, που αποτελούσε αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, στις 8.30 το βράδυ.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, απευθύνοντας χαιρετισμό, επεσήμανε την αξία και τη θέση της γυναίκας όπως αυτή νοηματοδοτείται μέσα στην Αγία Γραφή και στην Εκκλησία, προκρίνοντας κυρίως τη θέση της και τον ρόλο της ως μητέρας. Αναφερόμενος στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε, αναφέρθηκε στην Μεγάλη Μητέρα όλων μας, την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγιά μας, που ιδιαιτέρως τιμά η Εκκλησία μας μέσα από τις Ακολουθίες των Χαιρετισμών κάθε Παρασκευή.

Κλείνοντας δε, επεσήμανε ότι στην σημερινή χρονική συγκυρία, αυτή η εκδήλωση μπορεί να αφιερωθεί σε όλες τις γυναίκες, μητέρες και αδελφές που βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες στις περιοχές της Ουκρανίας, όπου η οσμή του θανάτου και ο παραλογισμός του πολέμου τείνουν να επικρατήσουν. Παρ’ όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες, σε πείσμα των ισχυρών της γης, αυτές στέκονται γερές και δυνατές, κρατώντας σφιχτά την πίστη τους στο Θεό, και την πίστη ενός ολόκληρου λαού, για καλύτερες μέρες. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να τους δίνει δύναμη ο Θεός, και να τις ενισχύει στην ιερή αποστολή τους.

TOP NEWS