Εκδημία Αρχιμανδρίτου κυρού Κωνσταντίνου Παπαδάκη

  • Dogma
Φιλοθέης

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Κωνσταντίνου Παπαδάκη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου – Παλαιού Ψυχικού.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης το έτος 1935. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 21 Μαΐου 1956 και Πρεσβύτερος στις 20 Ιουλίου 1958 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων κυρό Δωρόθεο.

Το έτος 1958 αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το έτος 1965 κατέστη διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος των Ιερών Ναών Αγίας Τριάδος – πόλεως, Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης και Αγίου Δημητρίου – Παλαιού Ψυχικού όπου διετέλεσε επί σειράν ετών και Προϊστάμενος. Παράλληλα υπηρέτησε ως Καθηγητής της Μέσης και Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως. Διετέλεσε Σχολάρχης της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών από το 1975 έως το 1985. Διακρίθηκε, επίσης, για το πλούσιο συγγραφικό του έργο (βιβλία, δοκίμια και άρθρα δημοσιευμένα στον έντυπο και περιοδικό τύπο).

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS