Εκδημία Αρχιμανδρίτου Πατρικίου Καλεώδη

  • Dogma

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Πατρικίου (κατά κόσμον Ιωάννου) Καλεώδη του Ιωσήφ, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Τήνο στις 2 Απριλίου 1941 και σπούδασε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Διάκονος χειροτονήθηκε την 6η Οκτωβρίου 1963 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως κυρού Μαξίμου και Πρεσβύτερος την 6η Ιουνίου 1973 υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Ιερωνύμου Α΄. Ως Διάκονος υπηρέτησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο Παρεκκλήσιο των Βασιλικών Ανακτόρων και ως Πρεσβύτερος στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου έως της εκδημίας του.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Γραμματέας του Υπηρεσιακοῦ Συμβουλίου των Ανωτέρων Υπαλλήλων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επι των Οικονομικών και Διευθυντής του Συνοδικού Γραφείου Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εθιμοτυπίας.

Παράλληλα υπηρέτησε ως Θεολόγος Καθηγητής στο Πρότυπο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Τήνου και στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου.

Συνέδραμε ουσιαστικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο στην προσωρινή επάνδρωση της τότε ανασυγκροτηθείσης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Δευτέρα 1η Απριλίου και ώρα 12η μεσημβρινή στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS