Εκδημία π. Νικολάου Κρητικού

  • Δόγμα

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύσει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 ετών, απεβίωσε την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024 ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Νικόλαος Κρητικός.

Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2024, στον Ενοριακό Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Νομίων, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου. Στον επικήδειο λόγο του, ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας επισήμανε ότι ο αοίδιμος κληρικός υπηρέτησε επί 33 συναπτά έτη την Ενορία Νομίων έχοντας ως στηρίγματά του την βαθιά πίστη του  στον Θεό, την ταπεινότητα και την εργατικότητά. Παράλληλα ο Θεοφιλέστατος μίλησε με επαινετικά λόγια για τη χριστιανική πολύτεκνη οικογένεια που δημιούργησε ο π. Νικόλαος με την αείμνηστη πρεσβυτέρα του.

Ο αοίδιμος π. Νικόλαος Κρητικός, του Ηλίας και της Καλλιόπης, γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1928 στον Γέρακα. Ενυμφεύθηκε το 1955 με την αείμνηστη Ελένη Σκάγκου, με την οποία απέκτησαν τέσσερα τέκνα: την Καλλιόπη, τον Ηλία, την Αντωνία και την Παναγιώτα. Ήταν απόφοιτος της Ειδικής Σχολής Ιερατικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.  Χειροτονήθηκε διάκονος στις 14 Αυγούστου 1976  στο Μετόχι της Παναγίας Πορταΐτισσας στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης και Πρεσβύτερος στις 24 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους στον Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Δαιμονιάς, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Ιερόθεο Κυριαζόπουλο.  Από την 1η Οκτωβρίου 1976 έως την συνταξιοδότησή του το 2009, διακόνησε την Ενορία Νομίων.

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύσει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

TOP NEWS