Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Θεολόγου Γρύλλη

  • Dogma
Φιλοθέης

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Θεολόγου Γρύλλη, Ἐφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Πατησίων.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Πάτμο στις 27 Ἰανουαρίου 1960. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατείχε δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικοδιδασκάλου. Διάκονος χειροτονήθηκε την 20ή Δεκεμβρίου 1984 από τον μακαριστό Επίσκοπο Ευρίπου κυρό Βασίλειο και Πρεσβύτερος την 8η Ιουνίου 1987 υπό του ιδίου.

Διετέλεσε Υπεύθυνος του Ιδρύματος Νεότητας «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» και από το 2004 Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων. Προ της χειροτονίας του υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Νικαίας, Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου Πειραιώς και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλάκας.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Παρασκευή 2 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ θα εκπροσωπήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS