Εκεί που «το ξίφος ζητά δικαίωση» – Δοξολογία για τα 108 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Dogma
αρμένιοι

Στις 18:30 έχει προγραμματιστεί η πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, στην Αθήνα

Η 24η Απριλίου είναι η ημέρα που για τους Αρμένιους αδερφούς μας ταυτίζεται με τον πόνο και τον όλεθρο αλλά και με την υπόσχεση ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι να γίνει πραγματικότητα η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων τους.

Το απόγευμα, στις 17:00, θα τελεστεί δοξολογία για τα θύματα, στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη.
Το μνημείο, είναι η ορειχάλκινη καμπάνα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Βάσος Καπάνταης. Το έργο τοποθετήθηκε από την αρχή στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης και τα αποκαλυπτήριά του έγιναν στις 14 Απριλίου 1979. Είναι τοποθετημένο πάνω σε βάθρο από ακατέργαστη πέτρα. Στην καμπάνα είναι ενσωματωμένο ένα ξίφος και σκαλισμένα γράμματα στα αρμενικά. Πάνω στο βάθρο είναι σκαλισμένη η επιγραφή «Αρμενίων Αγών».

Θα ακολουθήσουν ομιλίες και χαιρετισμοί. Γύρω στις 18:00 θα γίνει η κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της αρμενικής κοινότητας, το δήμαρχο Νέας Σμύρνης, τον περιφερειάρχη Αττικής, τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, τον εκπρόσωπο της Βουλής για τα πολιτικά κόμματα και την Ευρωβουλή και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Την ίδια μέρα, στις 18:30 έχει προγραμματιστεί να γίνει πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.
Σημείο συγκέντρωσης είναι το ενημερωτικό περίπτερο της αρμενικής νεολαίας στην πλατεία Συντάγματος.

 

TOP NEWS