Εκκενώθηκε ο χώρος που προορίζεται για τζαμί στον Βοτανικό

  • Dogma
τζαμί

Ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας, σήμερα το πρωί, και χωρίς να προκληθούν επεισόδια, εκκενώθηκε ο χώρος στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το τζαμί.

Η αστυνομία εκκένωσε το χώρο, ο οποίος προορίζεται για τζαμί στον Βοτανικό και προχώρησε σε 15 προσαγωγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον ο χώρος θα φυλάσσεται όλο το 24ωρο.

Η κατάληψη του χώρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Σε δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρεται πως οι καταληψίες αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες», ενώ υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούσαν στοιχεία σε όποιον προσπαθούσε να προσεγγίσει τον χώρο.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Ορέστη Παναγιώτου, ο οποίος προσέγγισε τον χώρο για τις ανάγκες του φωτορεπορτάζ του Πρακτορείου, οι καταληψίες έκλεισαν τον χώρο με συρματοπλέγματα, είναι περίπου 15 άτομα, ενώ συστήνονται ως «Σύλλογος Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών».

«Ζήτησαν τα στοιχεία μου και μου είπαν ότι πρέπει να πάρω άδεια από τους ίδιους για να φωτογραφίσω τον χώρο (σ.σ. ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων)» ανέφερε ο Ορέστης Παναγιώτου.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο Δήμαρχος Αθηναίων με παρέμβασή του είχε ζητήσει από την κεντρική διοίκηση «να κάνει το καθήκον της». «Το μουσουλμανικό τέμενος πρέπει να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό. Η θρησκευτική λατρεία σε συνθήκες αξιοπρέπειας είναι συνταγματικό δικαίωμα, νόμος του κράτους και διεθνής υποχρέωση της χώρας», είχε δηλώσει ο κ. Καμίνης.

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ