Έκκληση για την αποκατάσταση του τ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων

  • Dogma

Έκκληση για την αποκατάσταση του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου κάνει μέσω του blog του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων. «Κατά τήν ταπεινή μας άποψη η υπόθεση Ειρηναίου αποτελεί ένα μελάνωμα στό ιερό Σώμα της Εκκλησίας. Είναι μια πληγή, η οποία πρέπει να κλείσει το συντομώτερο. Εμείς θα το φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση: Ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος είναι ΑΘΩΟΣ!» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος.

 

Ο Μητροπολίτης αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου σύμφωνα με τα οποία το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απάλλαξε τον κ. Ειρηναίο από κάθε κατηγορία. Σε συνδυασμό δε, με πρόσφατη σχετική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ο έκπτωτος σήμερα Πατριάρχης αποδείχθηκε αθώος. 

 

«Τώρα λοιπόν προβάλλει επιτακτικό το ερώτημα: Τι θα κάμουν οι Πατριάρχες και οι λοιποί Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, οι οποίοι -με την καθοδήγηση του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου-  συνήλθαν προ ετών στο Φανάρι, συνεσκέφθησαν καί συνέστησαν στον Μακαριώτατο κ. Ειρηναίο να παραιτηθή;» σημειώνει ο κ. Αμβρόσιος ο οποίος συμπληρώνει:

 

«Μπορούν άραγε οι Πατέρες και Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας να παραμένουν απαθείς μπροστά σε ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ; Δεν έχουν άραγε συνείδηση; Δεν διαθέτουν σπλάγχνα οικτιρμών; Παραμένει σρο διαμέρισμά του φυλακισμένος χωρίς καμμιά εκκλησιαστική ή δικαστική απόφαση! Δεν ελέγχονται οι  τά πρώτα φέροντες για τον αδικημένο εν Χριστώ Αδελφό τους;».

 

Στο ίδιο κείμενο ο Μητροπολίτης δημοσιεύει και δύο ακόμη  πληροφορίες τις οποίες ο ίδιος  αδυνατεί να επιβεβαιώσει όπως γράφει.

 

Η μια αφορά την Βουλευτή κα. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία όπως λέει ο Μητροπολίτης «μετέβη incognito στην Τουρκία. Τι άραγε έκανε εκεί; Μήπως κάτι σχετικό;».

 

Η δεύτερη αφορά στον νυν Πατριάρχη κ. Θεόφιλο ο οποίος «εκλήθη στο Φανάρι για συνομιλίες, απ΄όπου ανεχώρησε πολύ άκεφος, πολύ θλιμμένος!».

 

Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις πάντως ο Μητροπολίτης δεν αναφέρει καμία άλλη σχετική πληροφορία. Ούτε καν το πότε φέρονται να συνέβησαν τα ταξίδια που αναφέρει.

 

Πάντως για την τάξη ο κ. Αμβρόσιος σημειώνει πως στόχος του δεν είναι να παρέμβει στα εσωτερικά ζητήματα άλλης Εκκλησίας  αλλά «απλώς καταγράφει αναδεικνύει μια αφόρητη αδικία για ένα αδικημένο υπεροχικό εκκλησιαστικό πρόσωπο».

 

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μητροπολίτη βρίσκεται στο blog του

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ