Εκκλησία Κρήτης: Η κρίσιμη 28η Δεκεμβρίου – Το Τριπρόσωπο – Στις 11-13 Ιανουαρίου η εκλογή Αρχιεπισκόπου

  • Dogma
κρήτης

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην Εκκλησία της Κρήτης. Κλείδωσαν οι κρίσιμες ημερομηνίες που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Η  28η Δεκεμβρίου «κλείδωσε» για την εκλογή του τριπρόσωπου μεταξύ των οχτώ Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κρήτης.

Τρεις ημέρες μετά τη Θεία Γέννηση η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης,   θα συνεδριάσει για να αναδείξει- ύστερα από μυστική ψηφοφορία- το Τριπρόσωπο εκ των οποίων θα επιλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Ένα τριπρόσωπο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για τρεις επικρατέστερους, αλλά δεν αποκλείουν και έναν Μητροπολίτη «αουτσάιντερ».

Εκκλησιαστικοί κύκλοι λένε ότι οι  επικρατέστεροι για το τριπρόσωπο μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι οι Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος,  Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας και ο Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Οι κομβικές ημερομηνίες για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου είναι από τις 11 έως και 13 Ιανουαρίου, οπότε και συνεδριάζει η Αγία και Ιερά Σύνοδος  του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενώπιον της οποίας θα τεθούν τα ονόματα των τριών υποψηφίων.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Φωτογραφία αρχείου: Αρχιεπισκοπή Κρήτης

TOP NEWS