Εκκλησία της Ελλάδος: Δημιούργησε «βιβλιοθηκη» για την επανάσταση του 1821

  • Dogma
επανάσταση

Η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εκτύπωση των δύο Τόμων των δύο τελευταίων Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Συμπληρώνεται, έτσι, η δεκάτομη μικρή βιβλιοθήκη με τα πρακτικά των 10 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων που διοργάνωσε ήδη από το έτος 2012 η Ιερά Σύνοδος διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ως μία πνευματική και ιστορική προσφορά στο Έθνος. Σ’ αυτήν περιλαμβάνονται εκατοντάδες πρωτότυπες εισηγήσεις Ακαδημαϊκών, Πανεπιστημιακών και φιλίστορων ερευνητών διεθνούς κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στον διαδικτυακό ιστοχώρο www.ekklisia1821.gr καθώς και στους αντίστοιχους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, YouTube και Twitter) που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων, αναρτήθηκε και σχετικό ενημερωτικό φιλμ (https://www.youtube.com/watch?v=PdNX-CGF8vc) για τον καθένα και την καθεμιά που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν τα εν λόγω βιβλία.

Ο δεκαετής αυτός επιστημονικός διάλογος είχε κατ’ έτος την εξής θεματολογία: «Ι­στο­ρι­ο­γρα­φία και πη­γές για την ερ­μη­νεία του 1821». (2012), «Η ζωή των υ­πο­δού­λων Ελ­λή­νων επί Τουρ­κο­κρα­τίας. Κα­τα­πί­εση – Κοι­νο­τι­σμός – Παι­δεία» (2013), «Ορ­θό­δοξη Εκ­κλη­σία και δι­α­φύ­λαξη της ε­θνι­κής ταυ­τό­τη­τος – Νε­ο­μάρ­τυ­ρες, Ά­γιος Κο­σμάς ο Αι­τω­λός – Ε­πα­να­στα­τικά Κι­νή­ματα» (2014), «Ελ­λη­νι­κός και Ευ­ρω­πα­ϊ­κός Δι­α­φω­τι­σμός» (2015), «Ο διεθνής περίγυρος και ο φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση» (2016), «Πολεμικές συγκρούσεις και τόποι καθαγιασμού του απελευθερωτικού Αγώνος κατά την Επανάσταση του 1821» (2017), «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως» (2018), «Οι με­γά­λες Προ­σω­πι­κό­τη­τες της Ελ­λη­νι­κής Ε­πα­να­στά­σεως – Ο­μο­ψυ­χία και δι­χό­νοια κατά την Ε­πα­νά­σταση». (2019), «Τα οι­κο­νο­μικά του Α­γώ­νος – Η επίτευξη και η αναγνώριση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας» (16– 17.10.2020), «Η ε­πί­δραση της Ελληνικής Επαναστάσεως στη λο­γο­τε­χνία και στην Τέ­χνη» (27– 28.11.2020).

Εκ της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος

TOP NEWS