Εκκλησία της Κρήτης: Κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου – Τί θα γίνει με τον Ειρηναίο

  • Dogma
κρήτης

Οι ιεράρχες του νησιού ενημερώνονται επί του πορίσματος της επιτροπής των γιατρών για την κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης καθώς οι ιεράρχες του νησιού συζητούν επί του πορίσματος της τριμελούς επιτροπής των διακεκριμένων γιατρών αναφορικά με την κατάσταση που παρουσιάζει η υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Η συνεδρίαση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη ραγδαίων εξελίξεων αναφορικά με τη διάδοχη κατάσταση στην Εκκλησία της Κρήτης, καθώς η υγεία του προκαθήμενου της είναι βεβαρημένη.

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα αναλύσουν το περιεχόμενο του πορίσματος των γιατρών και στη συνέχεια αναμένεται να λάβουν απόφαση για την απαλλαγή του κ.κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντά του με βάση όλα όσα προβλέπονται στο άρθρο 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται, όπως έγραφε και χθες το Cretalive, πως είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται το συγκεκριμένο άρθρο για το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Κατόπιν και βάσει του διαδικαστικού, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στο πρώτο τριήμερο του Δεκεμβρίου θα επικυρώσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κηρύσσοντας σε χηρεία τον αρχιεπισκοπικό θώκο.

Το επόμενο βήμα είναι ο ορισμός τοποτηρητή, ο οποίος υποχρεούται μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός να καλέσει τη Σύνοδο ώστε να εκλέξει το τριπρόσωπο. Έτσι, δεν αποκλείεται και φυσικά εκτός απροόπτου η διαδικασία να έχει εξελιχθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς” επικρατέστεροι για το τριπρόσωπο φέρονται ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εκκλησιαστικοί κύκλοι δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπλήξεις στην εκλογή του τριπρόσωπου με τη συμμετοχή Ιεράρχη “αουτσάιντερ”.

Πηγή: cretalive.gr

Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ