Εκκλησία της Κρήτης: Ανησυχία για τα φαινόμενα βίας που εντείνονται τον τελευταίο καιρό

  • Dogma
κρήτης

Η Εκκλησία της Κρήτης, εξέφρασε την ανησυχία της για όλα τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής και κάθε άλλης μορφής βίας, που εντείνονται ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σε Συνεδρία την Τρίτη  28 Νοεμβρίου 2023, στο Ηράκλειο, και ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως, μεταξύ άλλων δε με ζητήματα ποιμαντικής, διοικητικής και εκπαιδευτικής φύσεως.

Σχετικά με ανακύψαντα διοικητικά θέματα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι, με ομόφωνη Απόφασή της προέβη, σύμφωνα με το άρθρο 89, παρ. 2, του Νόμου 4149/1961 «Περί Καταστατικού Νόμου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας», (ΦΕΚ 41/Α/16-3-1961), σε όλες τις νόμιμες ενέργειες έναντι των αρμοδίων Αρχών.

Η Εκκλησία της Κρήτης, επίσης, εξέφρασε την ανησυχία της για όλα τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής και κάθε άλλης μορφής βίας, που εντείνονται ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό. Προτρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, στο μέτρο που μας αναλογεί, και καλεί να προσπαθήσουμε να αναστείλουμε όλα αυτά που κατακλύζουν επικίνδυνα τη ζωή μας.

Τέλος, εν όψει, των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, η Ιερά Σύνοδος ευχήθηκε καλές Άγιες ημέρες και ο Θεός της ειρήνης να χαρίζει την καταλλαγή, κατά το ερχόμενο νέο έτος.

TOP NEWS