Εκκλησία της Κρήτης – Ώρα μηδέν για το Τριπρόσωπο- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση – Φωτογραφίες – Βίντεο

  • Dogma
κρήτης

Στραμμένο στη Εκκλησία της Κρήτης σήμερα το εκκλησιαστικό ενδιαφέρον.  Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου για την ανάδειξη του Τριπρόσωπου. Το dogma.gr θα σας ενημερώνει για όλε τις εξελίξεις.

Εκκλησία της Κρήτης ώρα μηδέν. Σέ εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση για την ανάδειξη του Τριπρόσωπου.

Περίπου στις 10.30 το πρωί έφτασε στην Αρχιεπισκοπή, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, ενώ λίγο μετά τις 11.00 ολοκληρώθηκε η άφιξη στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και των οκτώ Μητροπολιτών, καθώς ο Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος ήταν ο τελευταίος που πέρασε την πόρτα.


Ευδιάθετοι ήταν οι Μητροπολίτες προσερχόμενοι στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ευχήθηκαν για τις εορταστικές ημέρες που διανύουμε, ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια για τον καλό καιρό!

Οι Μητροπολίτες Κρήτης που καλούνται να αναδείξου το «Τριπρόσωπο» είναι:
Λάμπης, Συβρίτου καί Σφακίων Ειρηναίος
Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος
Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας
Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος
Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος
Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός
Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος
Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος

ΕυγένιοςΟ ΜΟ Μητροπολίτης ΓεράσιμοςΟ Μητροπολίτης ΑμφιλόχιοςΟ Μητροπολίτης

Στην κρίσιμη συνεδρίαση οι Ιεράρχες της Κρήτης θα επιλέξουν με μυστική ψηφοφορία το τριπρόσωπο με τους τρεις υποψηφίους Μητροπολίτες από τους οποίους θα επιλεγεί από το Φανάρι ο νέος ποιμενάρχης της Κρήτης.

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία της Κρήτης, η εκλογή του τριπροσώπου γίνεται με εσωτερική διαδικασία. Ο σχετικός νόμος άλλαξε το 2014, μετά από αίτημα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Μέχρι τότε η επιλογή του τριπροσώπου γινόταν απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το τριπρόσωπο θα τεθεί στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα συνεδριάσει στις 11-13 Ιανουαρίου 2022, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα αποφασίσει για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Μακάριος ΔουλουφάκηςΠληροφορίες: Φωτογραφίας και Βίντεο: Cretalive.gr     

και flashnews.gr

TOP NEWS