Εκοιμήθη ο Επίσκοπος πρώην Κομάρνο Τύχων

  • Dogma
επίσκοπος

Εκοιμήθη ο μακαριστός Επίσκοπος πρώην Κομάρνο Τύχων της Εκκλησίας της Τσεχίας. Η Εξώδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαινίου.

“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του εν Ηρακλείω εφησυχάσαντος Αρχιερέως της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας Επισκόπου πρώην Κομάρνο κυρού Τύχωνος

Η εξόδιος ακολουθία αυτού θα τελεσθή εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Γεωργίου Γοργολαινίου, όπου και θα γίνη ο ενταφιασμός, την Πέμπτην, 6ην Ιουλίου και ώραν 11.00′ π.μ., μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Παρακαλούνται τα ευσεβή της Εκκλησίας τέκνα όπως παραστώσι και συνοδεύσωσι την εκφοράν του ιερού σκηνώματος του μεταστάντος Αρχιερέως».

Ο κατά κόσμον Τιβέριος Χόλοση γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1948 στο χωριό Μποτσαρλαπούϊτε της Επαρχίας Νοβογκράντ (στο Ουγγρικό τμήμα). Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. Από το 1990 μέχρι το 1993 ως δόκιμος μοναχός και εγκαταβίωσε σε διάφορα Μοναστήρια στην Ιταλία, στη Γερμανία και στην Πολωνία. Στις 3 Απριλίου 1993 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 4 Απριλίου 1993 και Πρεσβύτερος στις 7 Ιουλίου 1993.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Επισκοπή Πρέσοβ στις ενορίες Βρατισλάβας, Κομάρνο και Τρνάβας. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πρέσοβ το 1998. Στις 8 Απριλίου 2006 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Κομάρνο, Βοηθός Επίσκοπος της Επισκοπής Πρέσοβ. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πράγας Χριστοφόρος, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιεπισκόπους Πρέσοβ Ιωάννη και Ολομούτς Συμεών.

Στις 17 Νοεμβρίου 2012 παραιτήθηκε της ενεργού υπηρεσίας. Ἐκτοτε, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, διέμενε εφησυχάζων στο Ηράκλειο Κρήτης”.

Πηγή: cretapost.gr

TOP NEWS