Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος – Υπέστη έμφραγμα

  • Dogma
δράμας

Εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας, 02 Μαΐου 2022, ο Μητροπολίτης Δράμας Κυρός Παύλος, σε ηλικία 59 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Μακριστός Μητροπολίτης Δράμας Κυρός Παύλος, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, την Κυριακή, 01 Μαΐου 2022, ενώ βρισκόταν στη Βέροια, τη γενέτειρά του.

Στον Μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας πρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως μεταφέρθησκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου δυστυχώς τελικά κατέληξε.

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Ο Μητροπολίτης Δράμας, υπέρτιμος και έξαρχος Μακεδονίας, κ. Παύλος (κατά κόσμον ‘Αλέξανδρος Αποστολίδης), γεννήθηκε στη Βέροια το 1963. Μετά τας εγκυκλίους σπουδάς του απεφοίτησε της ‘Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τω 1988, κατέστη διπλωματούχος (Master) τω 1995 και Διδάκτωρ της Θεολογίας του αυτού Πανεπιστημίου τω 2002.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος τω 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου. Διετέλεσεν ‘Εφημέριος του ‘Ι. Ναού ‘Οσίου ‘Αντωνίου, Πολιούχου Βερροίας (1988-1991), από δε του έτους 1991 ‘Ηγούμενος της ‘Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και α´’Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομωνύμου Πανελληνίου ‘Ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, πραγματοποίησε ομιλίες-διαλέξεις και έλαβε μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Μητροπολίτης Δράμας εξελέγη την 5ην ‘Οκτωβρίου 2005, χειροτονηθείς εις Επίσκοπον την 9ην ιδίου.

Φωτογραφία αρχείου: Μητρόπολη Δράμας

TOP NEWS