Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Μεγάρων Βαρθολομαίος

  • Dogma

Εκοιμήθη στα 86 του χρόνια ο μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρός Βαρθολομαίος (Κατσούρης).

Θεοδώρα Αβαγιανού

Έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 86 χρονών ο μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίος (Κατσούρης).

Ο μακαριστός κατέληξε, μετά απο αρκετές ημέρες νοσηλείας στο Νοσοκομείο .

Ο αίδιμος ιεράρχης γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα όπου σπούδασε Νομική και Θεολογία. Το 1954 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1958 Πρεσβύτερος. Υπηρέτησε ως γραμματεας και αρχιγραμματεας της Ιεράς Συνόδου.

Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος εξελέγη το 1974, απο την ίδρυση δηλαδή της μητροπολιτικής αυτής περιφέρειας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ:

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 86 ετών.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρός Βαρθολομαίος (Κατσούρης) γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1954 και Πρεσβύτερος το 1958.

Διατέλεσε Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Χίου, Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου. Συνέγραψε αρκετές μελέτες. Εξελέγη πρώτος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος το 1974.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων, την Παρασκευή 29 Aυγούστου και ώρα 12.00, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

TOP NEWS