Εκοιμήθη Τρικαλινός μοναχός της Μονής Σίμωνος Πέτρας

  • Dogma
μοναχός

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο πατέρας Σεραπίων Σιμωνοπετρίτης, με καταγωγή από το Σκεπάρι Καλαμπάκας.

Ο πατέρας Σεραπίων  παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο που τόσο ηγάπησε, το πρωί της Δευτέρας. Ήταν ένα από τα νέα παιδιά που στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 ακολούθησαν τον γέροντα Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη, αρχικά στα Μετέωρα και ακολούθως στο Άγιον Όρος. Η αδελφότητα αυτή, με πλειάδα Τρικαλινών, αναγέννησε ουσιαστικά το Άγιον Όρος και ανέδειξε σπουδαίες μορφές, Ηγούμενος δε παραμένει εις εκ της γενιάς αυτής. ο Ιερομόναχος Ελισσαίος, με καταγωγή από το Μυρόφυλλο Τρικάλων.

Ο μακαριστός πατέρας Σεραπίων διακόνησε για πολλά χρόνια ως Οικονόμος στο μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, το γυναικείο Ιερό Κοινόβιο της Ορμύλιας, εκ των μεγαλυτέρων της Ελλάδας, με Ηγουμένη τη γερόντισσα Νικοδήμη (κατά κόσμον Φωτεινή Αγγελάκη) εκ Δενδροχωρίου Τρικάλων, όπου εγκαταβιεί και η κατά σάρκαν αδελφή του.

Ο πατέρας Σεραπίων υπήρξε ικανότατος και βοήθησε τα μέγιστα στην οργάνωση του Μοναστηριού της Ορμύλιας και στην εκ βάθρων ανέγερσή του.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα ψαλλεί σήμερα Τρίτη στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας. Ο Θεός ας τον αναπαύει εν σκηναίς δικαίων.

Πηγή: trikalavoice.gr

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ