ΕΚΠΑ: Στην 250η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων – 53η θέση στο πεδίο της «καρδιολογίας»

  • Δόγμα

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το Ε.Κ.Π.Α. κατέχει τη 104η θέση μεταξύ των 608 Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση.

Δημοσιεύθηκε για 9η συνεχόμενη χρονιά από τον ειδησεογραφικό οργανισμό «US News», η παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «Best Global University Ranking 2022-2023». Το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην λίστα και στην 250η θέση, κατακτώντας μια τιμητική διάκριση.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στη θέση 250 μεταξύ των 2000 Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στη φετινή κατάταξη,  ανεβαίνοντας δέκα θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά και επιτυγχάνοντας την υψηλότερη θέση για ελληνικό πανεπιστήμιο στα εννέα χρόνια που δημοσιεύεται η κατάταξη.

Παράλληλα βρίσκεται και στην 1η θέση μεταξύ των δέκα Ελληνικών Ιδρυμάτων που βρίσκονται στην συγκεκριμένη κατάταξη. Καταλαμβάνει επίσης την 53η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο – ερευνητικό αντικείμενο της «Καρδιολογίας».

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το Ε.Κ.Π.Α. κατέχει τη 104η θέση μεταξύ των 608 Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS