Εκπαίδευση για όλους στον 21ο αιώνα

  • Dogma
εκπαίδευση

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου οι εργασίες της ημερίδας «Εκπαίδευση για όλους στον 21ο αιώνα», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Την ημερίδα – παρόντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου Β΄-, παρακολούθησαν διακεκριμένα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας Βοιωτίας, Ευβοίας και Ανατολικής Αττικής ,καθώς και στελέχη επιχειρηματικών ομίλων.

Την επιστημονική ευθύνη της ημερίδας είχε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη Καθηγητή Κώστα Γουλιάμο.

Η επιμορφωτική ημερίδα – καρπός της στρατηγικής συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β´ – είχε ως στόχο να παρουσιάσει τις νεότερες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, δίνοντας ταυτόχρονα και πρακτικές κατευθύνσεις σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Στην παρέμβασή του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β´ αναφέρθηκε στην ‘’αναγκαιότητα της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης επισημαίνοντας ότι αυτή η ημερίδα αποτελεί ορόσημο και πυξίδα για περαιτέρω εμβάθυνση και συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Βιβλιοθήκη και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας’’. Την ημερίδα συντόνισε ο Πανοσιολ. Αρχίμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης Αναπλ.Διευθ.Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α.

Τις εμβριθείς εισηγήσεις των Καθηγητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Μάριου Βρυωνίδη (Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) και Ελένης Θεοδώρου ( Προέδρου του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής), ακολούθησε μακρά και εποικοδομητική συζήτηση για μείζονος σημασίας προβλήματα και ζητήματα που προκύπτουν από το σημερινό διαπολιτισμικό-εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, επέδωσε τρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στον Μακαριώτατο.

εκπαίδευση

Πηγή: Ecclesia

TOP NEWS