Εκπρόσωπος Αρχιεπισκοπής για Κιβωτό του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος αρνήθηκε την επιτήρηση σε 2 Αρχιεπισκόπους

  • Dogma
Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Στο θέμα των καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον Πατέρα Αντώνιο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κονιδάρης ανέφερε πως εφόσον τα όσα αναφέρονται για την «Κιβωτό του Κόσμου» θα αποδοθεί εκκλησιαστική δικαιοσύνη στο μέγιστο βαθμό.

Ο κ. Κονιδάρης ανέφερε πως από το 1998 που δημιουργήθηκε η δομή επί Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο πατήρ Αντώνιος αρνήθηκε τον έλεγχο και την επιτήρηση από την εκκλησίας. Το ίδιο έκανε και επί του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδεται στο συγκεκριμένο κληρικό, ο ίδιος προσωπικά και η Εκκλησία θα αποδώσουν στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Χάρης Κονιδάρης.

«Η εκκλησία δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια, όταν αυτή τη στιγμή ολόκληρο το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο και οι καταγγελίες που έχουν γίνει ενώπιον των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας είναι ξεκάθαρες και επώνυμες», τονίζει.

 

TOP NEWS