Εκπρόσωπος Συνὀδου Τιμόθεος: «Όσα συμβαίνουν στο Λυκαβηττό είναι μια μεγάλη πληγή»

  • Δόγμα

Ο Εκπρόσωπος της ΔΙΣ για όσα συμβαίνουν στο Λυκαβηττό

Μετά την ανάγνωση την περασμένη Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, σε όλους τους ναούς της χὤρας, της Εγκυκλίου της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους ψευδοπροφήτες και την παρέμβαση του Μητροπολίτη Αργολίδος, ο οποίος δημόσια στρέφεται κατά όσων συμβαίνουν στο Λυκαβηττό, μιλώντας για καταγγελίες και έρευνες που μπήκαν στο «συρτάρι» και με πολιτικές παρεμβάσεις καλύφθηκαν, το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Λυκαβηττού, ο κ. Τιμόθεος τόνισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη πληγή στην Εκκλησία και πρόσθεσε: «Αυτό το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ τώρα με τον κορωνοϊό και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα».

Αναφορικά δε, με τη στάση των πιστών, που πέραν των άλλων, αναστατώνονται και παραπλανούνται, ο κ. Τιμόθεος, πρόσθεσε: «Οι πιστοί πρέπει να διαβάζουν τον λόγο του Θεού και να κατανοήσουν την διδασκαλία της Εκκλησίας. Πρέπει να έχουν έντονα τα αισθητήρια τους και την κρίση τους».

Διαβάστε είσης:

Καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδος για τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού (ΒΙΝΤΕΟ) | Dogma

TOP NEWS