Εξώδικο Καλαβρύτων Αμβροσίου στον Ξυδάκη για τον «φόβο» των Ιερέων- Τί απαντά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

  • Dogma
καλαβρύτων

Εξώδικο απέστειλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκο Ξυδάκη ζητώντας να δώσει «αποδειξεις και ονόματα» για τα όσα δήλωσε σε ραδιοφωνίκή συνέντευξή του «περί φόβου των ιερέων έναντι της υπερεξουσίας των ιεραρχών».

Αφορμή για το Εξώδικο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων στάθηκαν τα λεγόμενα του κ. Ξυδάκη στον  ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» στις 19 Νοεμβρίου, με αφορμή τη συμφωνία Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου.

Ο κ. Αμβρόσιος ζητά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άμεσα τα στοιχεία αυτά, αλλιώς απειλεί ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να προασπίση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα δικαιώματά τους ως ως πολίτης..

Η απάντηση του Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ

Στο εξώδικου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων ο Βουλευτής του Σύριζα απάντησε κάνοντας λόγο για ιεράρχες, οι οποίοι πολιτικολογούν, εξαπολύουν κηρύγματα μίσους, δεν ανέχονται την ελεύθερη σκέψη και οι επιδίδονται σε δημόσια υποκίνηση βίας, καταχρώμενοι του εκκλησιαστικού τους δικαιώματος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ξυδάκη

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε καλόπιστο δημοκρατικό πολίτη ο τρόπος που μερικοί ιεράρχες αντιλαμβάνονται τον δημόσιο βίο. Πολιτικολογούν από άμβωνος, αποφαίνονται επί αστρονομικών θεμάτων, εξαπολύουν κηρύγματα μίσους, αρές και κατάρες, αλλά απαιτούν από τους αιρετούς αντιπροσώπους του ελληνικού λαού να μην εκφέρουν πολιτικές κρίσεις.

Κάποιοι ιεράρχες έχουν απομακρυνθεί φαίνεται από την ουσία της εκκλησιαστικής ζωής και της χριστιανικής παράδοσης, τόσο ώστε να θεωρούν ότι μια κρίση, μια σκέψη, ακόμη και η καλόπιστη, είναι ικανή να απειλήσει το οικοδόμημα της Εκκλησίας. Ισως διότι δεν ανέχονται την ελεύθερη σκέψη, ίσως διότι ανησυχούν για την άτυπη κοσμική εξουσία τους, ίσως διότι έτσι έχουν συνηθίσει: να επιδίδονται στη δημόσια υποκίνηση βίας και στην κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος, και όχι στον λόγο του ποιμένα, τον λόγο της αγάπης και της καταλλαγής.

Ευτυχώς δεν είναι αυτό το πράγμα η Εκκλησία.

Και ευτυχώς έχει περάσει ο καιρός του αναθέματος κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου και των αφορισμών».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ