Εξόδιος ακολουθία Μακαριστού Μητροπολίτου Ελευσίνος κυρού Ιερόθεου

  • Dogma
ελευσίνας

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ.Αλεξάνδρου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.Κωνσταντίνου και Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα (02/03/2019) η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Ελευσίνος κυρού Ιεροθέου (Πετράκη), στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεοδώρου, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ.Αλέξανδρος αναφερόμενος στην προσωπικότητα του εκλιπόντος Ιεράρχου, σημείωσε πως «ο τελευταίος Αιγυπτιώτης Έλληνας Αρχιερεύς πορεύεται σήμερα στο ουράνιο θυσιαστήριο», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «ο μακαριστός, είναι ο τελευταίος, μιας γενιάς Ιεραρχών που δεν θα ξαναπεράσει».

Ο κ.Αλέξανδρος εξέφρασε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας «για την αγάπη και την φροντίδα που είχατε για τον κυρό Ιερόθεο, για το γεγονός ότι υπήρξατε ένας ξενοδόχος και για το γεγονός ότι του προσφέρατε θυσιαστήριο, του προσφέρατε την Αρχιερατική τιμή», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επεσήμανε πως ο μακαριστός Ιεράρχης « κουβαλούσε μαζί του την ασκητική εμπειρία της Αιγύπτου αλλά και την Θεολογική σταθερότητα των μεγάλων Πατέρων και Ιεραρχών της Αλεξανδρινής Εκκλησίας».

«Η ευχή του, να σας συνοδεύει πάντα και η καλοσύνη που του επιδείξετε να σας ανταποδίδεται από τον Κύριο με μακρότητα ημερών και κυρίως με την Χάρη Του στα έργα σας», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πειραιώς, εξέφρασε με τη σειρά του ευχαριστίες τόσο προς την Εκκλησία της Αλεξάνδρειας, όσο και προσωπικά προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ.Θεόδωρο για την αγάπη τους προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελευσίνος, «του οποίου την θύρα άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικος και επί 30 χρόνια είχαμε την Ευλογία και την τιμή να προσφέρει στο Θυσιαστήριο της τοπικής μας Εκκλησίας».

Χαρακτήρισε τον μακαριστό Ιεράρχη «σύγχρονο μιμητή του Αγίου Νεκταρίου» , «Επίσκοπο της αγάπης και της καθαρότητος του βίου, που μας χάριζε την Ευλογία του ουρανού στη ζωή μας».

Ευχαριστώντας τον Πανάγαθο Θεό που μας δώρισε έναν «Ιεράρχη της αληθείας και της πίστεως», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρθηκε στο σημείο της ευκαμψίας του μακαριστού, ως ορατό σημείο της μακαριότητας του Θεού».

Τον επικήδειο εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς εξεφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωϊνος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο σε βιογραφικά στοιχεία του εκλιπόντος, όσο και στην προσωπικότητά του.

 

TOP NEWS