Ελλάδα σε Τουρκία: Δεν στέκουν όσα λέτε για την αποστρατικοποίηση των νησιών – Τροφοδοτείτε την αστάθεια

  • Δόγμα

Στην απάντησή της η ελληνική πλευρά μέσω διπλωματικών πηγών τονίζει ότι με όσα λέει ο Τσαβούσογλου τροφοδοτεί την αστάθεια στην περιοχή και σε καμιά περίπτωση δεν στέκουν τα όσα υποστηρίζει για την αποστρατικοποίηση των νησιών.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελλάδας στα όσα υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Αμφισβήτησε την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο ενώ ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι οι Έλληνες καθημερινά επιτίθενται στην Τουρκία.

Στην απάντησή της η ελληνική πλευρά μέσω διπλωματικών πηγών τονίζει ότι με όσα λέει ο Τσαβούσογλου τροφοδοτεί την αστάθεια στην περιοχή και σε καμιά περίπτωση δεν στέκουν τα όσα υποστηρίζει για την αποστρατικοποίηση των νησιών. «Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου, όσον αφορά την “διασύνδεση” της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με την δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών αυτών, επισημαίνεται ότι η Ελληνική πλευρά έχει αποστείλει δύο επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας.

Οι δύο επιστολές της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ υπογραμμίζουν με σειρά από νομικά επιχειρήματα ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς δεν στέκουν νομικά, έχουν καθαρά αναθεωρητικά κίνητρα και τροφοδοτούν έτι περαιτέρω την αστάθεια που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της».

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS