Ελπίδα και χαμόγελα πρόσφεραν τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Το κέφι, η χαρά και η ζωντάνια, τα χαμόγελα και ο αυθορμητισμός των παιδιών που μεταδίδονταν συνεχώς στις κατάμεστες από γονείς, κηδεμόνες, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και φίλους του εκπαιδευτικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, κερκίδες του καλοκαιρινού θεάτρου κυριάρχησαν στις διαδοχικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα με αφορμή την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Δύο εξαιρετικά επιτυχημένες εκδηλώσεις, μία από τα παιδιά του Βρεφονηπιακού και του Παιδικού Σταθμού και μία από τα παιδιά του προνηπίου και του Νηπίου των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 όσοι βρέθηκαν στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αγίου Ιωάννου Ρέντη.

Το κέφι, η χαρά και η ζωντάνια, τα χαμόγελα και ο αυθορμητισμός των παιδιών που μεταδίδονταν συνεχώς στις κατάμεστες από γονείς, κηδεμόνες, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και φίλους του εκπαιδευτικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, κερκίδες του καλοκαιρινού θεάτρου κυριάρχησαν στις διαδοχικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα με αφορμή την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν με μεγάλο ενθουσιασμό παιδιά για την άψογη παρουσία τους εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη χαρά τους για την πρόοδό τους. Τα παιδιά αποτύπωσαν και παρουσίασαν επί σκηνής δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που διδάχθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και είχαν σχέση με την παράδοση, το περιβάλλον, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, την τεχνολογία και πολλά ακόμη.

Απευθυνόμενος προς όλους τους γονείς, κηδεμόνες και φίλους των Εκπαιδευτηρίων μας, ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε τη χαρά του για την ελπίδα που μετέδωσαν σε όλους τα παιδιά. Σημείωσε πως στις δύσκολες αυτές ημέρες που ζούμε, οι παιδικές φωνές και τα φτερουγίσματα, οι συντονισμένες καρδιές στην αγάπη και την στοργή, γεμίζουνε όλους μας ελπίδα για το μέλλον.

«Δεν χάθηκε ο κόσμος, γιατί κάθε χαμόγελο ενός παιδιού είναι ένα χαμόγελο του ουρανού», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας παράλληλα πως βλέποντας τα παιδιά, αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο που μας χάρισε ο Θεός να είμαστε συνδημιουργοί. «Πρέπει να αισθάνεστε βαθιά ευγνωμοσύνη, γιατί είστε συνδημιουργοί με το Θεό», τόνισε απευθυνόμενος στους γονείς.

«Τα παιδιά είναι η ελπίδα και το φως της υπάρξεώς μας», είπε αναφερόμενος στην διακονία και το έργο που επιτελούν τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου κα Μαρία Τυράσκη και τους συνεργάτες της για στο σπουδαίο αυτό έργο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος στον κ.Δημήτρη Πετρούνια, Παιδοψυχολόγο – Κλινικό Ψυχολόγο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων μας και βρίσκεται διαρκώς δίπλα στα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους, βοηθώντας από την πλευρά του στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την σύγχρονη οικογένεια. «Προσφέρετε έργο στην κατεύθυνση της υγειούς παιδείας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον κ.Πετρούνια.

Όλα τα παιδιά εκτός από τα αναμνηστικά τους, έλαβαν ως δώρο μία μεγάλη πετσέτα θαλάσσης με το λογότυπο των εκπαιδευτηρίων μας, για την οποία είχε μεριμνήσει και φέτος ο αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου του Δήμου Πειραιώς κ.Γρηγόρης Καψοκόλης, τον οποίο ιδιαιτέρως ευχαρίστησε για την ευγενική του αυτή χειρονομία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, προσφέροντάς του ως ευλογία μία εικόνα.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η κα Ευαγγελία Κονταξή, Γενική Διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς, παρέστησαν: ο Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η κα Γιάννα Κονίδη, Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο κ.Δημήτρης Αλφιέρης, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς στα Εκπαιδευτήρια, ο κ.Γρηγόρης Καψοκόλης, Αντιδήμαρχος Προσόδων του Δήμου Πειραιά, ο κ.Άγγελος Κωνσταντίνου, Διευθυντής του γραφείου του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κώστα Κατσαφάδου, ο κ.Ηλίας Γιαννουλής από το γραφείο της πρώην Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Δόμνας Μιχαηλίδου, η κα Λίτσα Γιαννακάκου, πρώην Αντιδήμαρχος Πειραιά και η κα Κυριακή Κούβαρη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων μας και Γυμνασιάρχης.

Όλα τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο και ιδιαίτερα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου που θα βρεθούν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Οι εκδηλώσεις των Εκπαιδευτηρίων μας συνεχίζονται, αφού την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 19:30 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λήξης της σχολικής χρονιάς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων με το σύνολο των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων μας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο γνωστός τραγουδοποιός της Κρητικής παράδοσης Μανώλης Κονταρός με την ορχήστρα του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους!

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

TOP NEWS