ΕΛΤΑ: Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος» (βίντεο)

  • Dogma
αγία και μεγάλη σύνοδος

Το επίκεντρο της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο έχει γίνει ήδη Κρήτη από τις 16 Ιουνίου και θα παραμείνει έως τις 26 Ιουνίου, αφού στο νησί λαμβάνει χώρα η Αγία και Μεγάλη Σύνδος, η πρώτη μετά το σχίσμα Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, 1.229 χρόνια μετά την 7η Οικουμενική Σύνοδο.

Το ιστορικό γεγονός «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος» αποτυπώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορώντας Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με ένα Φεγιέ, συνοδευόμενο από Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Λεύκωμα της σειράς και Φύλλο Προσωπικού Γραμματοσήμου με την μορφή και την υπογραφή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

αγία και μεγάλη σύνοδος

Παράλληλα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δίνουν τη δυνατότητα στους συλλέκτες και στους φίλους του γραμματοσήμου να αποκτήσουν το δικό τους προσωπικό γραμματόσημο με σχετική παράσταση-μοναδικό ενθύμιο του γεγονότος.

αγία και μεγάλη σύνοδος

 

«Η σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αποτελεί αυθεντική προέκταση του τρόπου υπάρξεως αυτής. Το Συνοδικό Πολίτευμα της Εκκλησίας μας θεμελιώθηκε κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όταν οι Απόστολοι σύμφωνα με την προτροπή του Κυρίου «ἦσαν πάντες ὁμοῦ ἐπὶ τὸ αὐτό» (Πραξ. 2,1), αναμένοντας την έλευση του Παναγίου Πνεύματος. Αυτή η παρακαταθήκη επιβεβαιώθηκε και αναδείχθηκε κατά την Αποστολική Σύνοδο στα τέλη του έτους 48 μ.Χ. και στη συνέχεια αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε με τις επτά μεγάλες Οικουμενικές Συνόδους. Έχουν περάσει ήδη πολλοί αιώνες από την τελευταία φορά που συγκλήθηκε Σύνοδος με πανορθόδοξο χαρακτήρα.

αγία και μεγάλη σύνοδος

Για την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας εργάστηκε, επί πολλές δεκαετίες, κυρίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε συνεργασία και συνοδοιπορία με τα ανά τον κόσμο Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Με την ομόθυμο απόφαση των Προκαθημένων τον Ιανουάριο του 2016 απεφασίσθηκε και επιλέγει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ως τόπος διεξαγωγής των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από 16-26 Ιουνίου 2016.»

Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς,

Γενικός Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ