Εμβόλιο κορονοϊού: Η τέταρτη δόση διπλασιάζει την αντίσταση στην Όμικρον

  • ΔΟΓΜΑ

Για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με τέταρτη δόση μίλησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας (14.02.2022).

Η Μαρία Θεοδωρίδου παρέθεσε στοιχεία μελέτης από το Ισραήλ για την τέταρτη δόση με mRNA εμβόλια, τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση σε άτομα άνω των 60. «Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα η 4η δόση διπλασιάζει την αντίσταση στη λοίμωξη με την παραλλαγή Όμικρον και τριπλασιάζει την προστασία έναντι των εισαγωγών στο νοσοκομείο» σημείωσε.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών συμπλήρωσε: «Ας θυμηθούμε όμως από άλλες μελέτες ότι η τρίτη δόση προσφέρει μακρά προστασία μέσω των Β και Τ λεμφοκυττάρων κυτταρικής ανοσίας που μπορεί να αντιμετωπίσει την Όμικρον παρά τη μείωση των αντισωμάτων».

«Υπάρχει ομοφωνία ότι απαιτείται παρασκευή νέων εμβολίων με ιδιότητες ευρύτερης προστασίας έναντι και νέων μεταλλάξεων» τόνισε ακόμα η κα Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε ότι «επομένως παραμένει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τρίτη δόση, η τέταρτη δόση επιφυλάσσεται για τις ειδικές περιπτώσεις όπως είναι οι ανοσοκατασταλμένοι».

πηγή: newsit.gr

TOP NEWS