Εναγκαλισμοί στην Αθήνα με το βλέμμα στα Γιάννενα

  • Dogma

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα οι επαφές Πατριάρχη – Αρχιεπισκόπου. Όμως τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην εκλογή Μητροπολίτη Ιωαννίνων η οποία θα κρίνει το μέλλον των σχέσεων των δυο Εκκλησιών.

Λουδάρος Ανδρέας

Τις προσευχές του Πατριάρχη υπέρ του λαού που με ωριμότητα «περνάει ακόμη μία δύσκολη κατάσταση» ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Βαρθολομαίος που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα προκειμένου να κηρύξει την έναρξη των εργασιών επιστημονικού συνεδρίου της Ακαδημίας Αθηνών, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκκληση του Αρχιεπισκόπου που σημείωσε στον Πατριάρχη ότι ο λαός «θέλει να είναι ενωμένος κάτω από την στέγη της Εκκλησίας μας κι αυτό το διακρίνει κανείς στον εκκλησιασμό των ανθρώπων, αλλά και στην συναλληλία».

«Ο ένας βοηθάει τον άλλο» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος που ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την διακριτική βοήθεια του.

«Ακούσαμε πως σας χαρακτήρισαν «πράσινο» Πατριάρχη, αλλά για εμάς είστε ο Πατριάρχης της αγάπης, της ενότητας, της αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ιδιαίτερα θετικός και με πολύ καλή διάθεση, ο Πατριάρχης έκανε ειδική μνεία στην ονομαστική εορτή του Αρχιεπισκόπου που ήταν προχθές σημειώνοντας πως αυτή τη φορά η επίσκεψη του στην Αρχιεπισκοπή δεν είναι απλά εθιμοτυπική αλλά και εόρτια.

«Εύχομαι, υγεία και μακροημέρευση, για να συνεχίσετε αυτό το πολύτιμο έργο, το οποίο κάνετε για τον ελληνικό λαό εσείς στην Αρχιεπισκοπή, αλλά και οι άλλοι Ιεράρχες» σημείωσε ο Πατριάρχης που έκανε ειδική μνεία στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» και το έργο που επιτελεί.

«Ο λαός χρειάζεται περισσότερο από την θεολογία και ό,τι κάνουμε για την ενότητα των Εκκλησιών και για το περιβάλλον, το καθημερινό του ψωμί» είπε με νόημα ο Πατριάρχης.

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ

Δημόσια, Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος δεν δίνουν την παραμικρή αφορμή για σκέψεις ότι στις μεταξύ τους σχέσεις υπάρχει ζήτημα. Πίσω και πέρα όμως από τις φιλοφρονήσεις αυτό που όλοι σκέπτονται είναι το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση της εκλογής μητροπολίτη Ιωαννίνων την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως είπαν στο dogma.gr καλά ενημερωμένες πηγές, η κατάσταση θεωρείται εξαιρετικά «επικίνδυνη».

TOP NEWS