Έναρξη Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής από τον Σύρου Δωρόθεο

  • Dogma
σύρου

Η έναρξη της εφετινής περιόδου λειτουργίας των Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής Σύρου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, με τη προσευχητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, κηρύσσων την έναρξη της ποιμαντικής αυτής δραστηριότητας της Μητροπόλεως στη Σύρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ευχαρίστησε και συνεχάρη την Υπεύθυνο των Αγιογραφικών Κύκλων της Σύρου, φιλακόλουθο, φιλαγία και χαλκέντερο κα Αλεξάνδρα Φετουρή, η οποία επιμένει με αξιοθαύμαστο ζήλο και παρά το βάρος των χρόνων να διακονεί αυτή τη θεάρεστη δραστηριότητα της Εκκλησίας, στην οποία με ενδιαφέρον συμμετέχουν πολλοί, Χριστιανοί και Χριστιανές της Σύρου, οι οποίοι και είχαν κατακλύσει το εσωτερικό και τον αύλιο χώρο του Ναού.

Στη συνέχεια, η κα Αλεξάνδρα Φετουρή, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την στήριξη του στο έργο αυτό μελέτης του λόγου του Θεού, αναφέρθηκε στη σημασία των εορτών της απαρχής του Εκκλησιαστικού Έτους, παρακάλεσε τους παρόντες να συμμετάσχουν και εφέτος στους Κύκλους Συμμελέτης Αγίας Γραφής και να οδηγήσουν και άλλους Χριστιανούς στη μελέτη του λόγου του Θεού και ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Μονής Μοναχή Θεονύμφη για τη φιλοξενία της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά παραδοσιακής δοχής στο Αρχονταρίκι της Μονής.

TOP NEWS