Έναρξη πνευματικών δραστηριοτήτων στην Μητρόπολη Καστορίας

  • Dogma
καστορίας

Οι πνευματικές δραστηριότητες για το νέο εκκλησιαστικό έτος άρχισαν στην Μητρόπολη Καστοριάς με τον καλύτερο τρόπο : με σημαντικές πνευματικές συζητήσεις και με την ενεργή συμμετοχή των πιστών.

Πρώτη δραστηριότητα : Εσπερινά Κηρύγματα Μητροπολίτου Καστορίας 

Αυτήν την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ναό ξεκίνησαν τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου. Μετά τον Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και εν συνεχεία ο Μητροπολίτης μας μίλησε με θέμα : «Οι παραβολές του Κυρίου», που θα είναι και το φετινό θέμα των ομιλιών.
Δεύτερη δραστηριότητα : Σχολή Γονέων Μητροπόλεως

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, άρχισε ο κύκλος των διαλέξεων για τη Σχολή Γονέων της Μητροπόλεως Καστοριάς. Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας, πήρε τον λόγο ο ομιλητής, κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρακόπουλος (οικονομολόγος – λογοτέχνης – εκδότης) με το επίκαιρο θέμα : «Ψηφιακή αγωγή για την ψηφιακή γενιά». Οι άνθρωποι που προσήλθαν στη σύναξη προβληματίστηκαν από όσα αποκαλυπτικά παρέθεσε ο κ. Παπαδημητρακόπουλος σχετικά με τη σχέση των παιδιών με το Διαδίκτυο κι έτσι στο τέλος, υπήρξε γόνιμος διάλογος.

Τρίτη δραστηριότητα : Σύναξη Νέων

Την ίδια ημέρα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, τελέστηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει των Συνάξεων Νέων και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας έθεσε στην κρίση και στον προβληματισμό των νέων ανθρώπων το θέμα : «Ανθρώπινη παθογένεια – τα πάθη κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας». Αμέσως μετά την εισήγηση, ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ