Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ιωαννίνων

  • Dogma
Ιωαννίνων

Mε μια λαμπρή τελετή και την συμμετοχή πλήθος κόσμου, κυρίως παιδιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εγκαινίασαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιὠν στα Ιωάννινα, επισφραγίζοντας ακόμα μια φορά τη συνεισφορά της Chipita στο πολύπλευρο έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».

Το Κέντρο  φέρει το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα δεύτερο σπίτι για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα ή ανέργων με δεδομένες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ηπείρου. Η Chipita αναγνωρίζοντας τη σημασία της συμβολής του ΚΔΑΠ στην ανακούφιση του κοινωνικού ιστού της περιοχής ανέλαβε την παροχή πόρων ύψους 150.000 ευρώ για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ώστε να παρέχει μετά το σχολείο προγράμματα σε 80 παιδιά, δημοτικού ηλικιών 6-12 ετών καθημερινά από τις 13:00 έως τις 21:00. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα.

Σε  γραπτό του μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και το δημόσιο έπαινο στον κ. Σπ. Θεοδωρόπουλο, για την πολύτιμη, όπως την χαρακτήρισε, πρωτοβουλία του να αναλάβει την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του  Κέντρου. «Η πράξη του αυτή, ανέφερε χαρακτηριστικά,  αποτελεί αξιέπαινο και αξιομίμητο παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, αλλά και σε μια ευαίσθητη και ακριτική περιοχή.  Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας θα αντιμετώπιζε δυσχέρειες και θα ήταν εν πολλοίς αδύνατο χωρίς την ενεργή στήριξη ανθρώπων καλής θελήσεως και ανυποκρίτου αγάπης, όπως ο κ. Θεοδωρόπουλος,  οι οποίοι, με αίσθηση συνευθύνης και προσφοράς, ενισχύουν το έργο της Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στο Κέντρο Φροντίδας Παιδιών στα Ιωάννινα ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι  «η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με πρωτοστάτη την «Αποστολή» φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο Κέντρων, όπως αυτό που εγκαινιάζεται σήμερα, ώστε να βοηθήσει την ελληνική οικογένεια, την παιδεία και την αγωγή των παιδιών μας χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις, με πνεύμα ανοικτό και πανανθρώπινο. Η Εκκλησία είναι εγγυητής αγάπης και ποιότητας, όπως έχει πολλαπλώς αποδείξει η ιστορική εμπειρία». Τέλος υπογράμμισε  «η ψυχή και η καρδιά μου είναι μαζί σας και προσβλέπω σε νέα ευκαιρία ώστε να μπορέσω να σας επισκεφθώ σύντομα».

ÃÉÁÍÍÅÍÁ-ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÏÕ ÊÄÁÐ ÉÙÁÍÍÉÍÙ ÔÇÓ ÌÊÏ ÁÐÏÓÔÏËÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ ÁÈÇÍÙÍ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÉÁÍÍÅÍÁ-ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÏÕ ÊÄÁÐ ÉÙÁÍÍÉÍÙ ÔÇÓ ÌÊÏ ÁÐÏÓÔÏËÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ ÁÈÇÍÙÍ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÉÁÍÍÅÍÁ-ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÏÕ ÊÄÁÐ ÉÙÁÍÍÉÍÙ ÔÇÓ ÌÊÏ ÁÐÏÓÔÏËÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ ÁÈÇÍÙÍ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÉÁÍÍÅÍÁ-ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÏÕ ÊÄÁÐ ÉÙÁÍÍÉÍÙ ÔÇÓ ÌÊÏ ÁÐÏÓÔÏËÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ ÁÈÇÍÙÍ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÉÁÍÍÅÍÁ-ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÏÕ ÊÄÁÐ ÉÙÁÍÍÉÍÙ ÔÇÓ ÌÊÏ ÁÐÏÓÔÏËÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ ÁÈÇÍÙÍ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS