Ένας Αρχιεπίσκοπος «κατώτερος» των περιστάσεων!

  • Δόγμα

Του Δημητρίου Λυκούδη, θεολόγου

Είναι γεγονός αναντίρρητο: υπάρχει απουσία, κενό, έλλειμμα στην ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ένα κενό που φάνηκε πανηγυρικά στο ζήτημα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων! Ένα κενό που ανάγκασε και αναγκάζει διαρκώς εξωεκκλησιαστικούς κύκλους να «φωνάζουν» υπέρ της Ορθοδοξίας όταν η κεφαλή της Ελλαδικής Εκκλησίας,,,σιωπά!

Ένα έλλειμμα που και πάλι αναδύεται αβίαστα! Δεν μπορεί, αδυνατεί, δεν θέλει…τι απ᾿ όλα ισχύει και δεν ορθώνει το ανάστημά του ο Αρχιεπίσκοπος να ευαγγελιστεί την αλήθεια της Ορθοδοξίας και του Ευαγγελίου; Ή είναι λύση το «δημοψήφισμα» όταν αυτό μάς «βολεύει» ώστε να αποποιηθούμε κάθε εύθυνας και υποχρέωσης αρχιερατικής και ποιμαντικής;

Ναι! Θέλουμε «δημοψήφισμα», κ. Ιερώνυμε, αλλά σε όλα και για όλα! Και στην εκλογή Αρχιερέων θυμηθείτε να το ξαναθέσετε αυτό το «δημοψήφισμα», αλλά και αναφορικά με την εκλογή προσώπου κατάλληλου και ικανού που, εξ όσων διαβάζω και ακούω, σύντομα, θα σπεύσει να σας διαδεχθεί!

Δεν πάει άλλο! Έρχονται άξιοι Αρχιερείς που ορθοτομούν και διακρατούν την ορθόδοξη φωνή επί των επάλξεων και στην ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας το έλλειμμα βαθαίνει όλο και περισσότερο!

«Δημοψήφισμα» και έλλειμμα ηγεσίας! Αυτό μάς χαρακτηρίζει και αυτό καμαρώνουμε σήμερα!

Με τις υγείες μας!

TOP NEWS