Ένας μικρός «στρατός» για την ασφάλεια του Πατριάρχη

  • Dogma

Ένας  μικρός «στρατός» από πάνοπλους και άριστα εκπαιδευμένους πράκτορες των ρωσικών αλλά και των ισραηλινών υπηρεσιών έχει επιφορτιστεί με την ασφάλεια του Ρώσου Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα.
 

Ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου της Ρωσίας που αυτές τις μέρες πραγματοποιεί ειρηνική επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν κάνει βήμα χωρίς την φρουρά του.

 

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του είναι αό τα πιο σύγχρονα θωρακισμένα ενώ σε κάθε του βήμα τον ακολουθούν οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς.

 

Ακόμη και κατά τη διάρκεια του πατριαρχικού συλλείτουργου στον Ναό της Αναστάσεως οι πάνοπλοι φρουροί του φρόντιζαν να βρίσκονται όχι περισσότερο από μια «ανάσα» μακριά του.

Πληροφορίες του RNN αναφέρουν πως εκτός από την προσωπική φρουρά του κ. Κυρίλλου, το Κράτος του Ισραήλ έχει παραχωρήσει μια ομάδα από ειδικά εκπαιδευμένους πράκτορες προστασίας υψηλών προσώπων. Σε κάθε προσκύνημα που επισκέπτεται ο Πατριάρχης, ειδικές μονάδες πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

 

Αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και κατά τις επισκέψεις του Πατριάρχη στις παλαιστινιακές περιοχές. 

 

 

 

 

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ