Ένας Μητροπολίτης και τρεις μοναχές με κορονοϊό μετά από λειτουργία σε γυναικείο μοναστήρι

  • Dogma
μητροπολίτης

Με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερώνυμο να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ερωτήματα έχει προκαλέσει μια από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου Αιγιαλείας, καθώς δυο μοναχές νοσηλεύονται από χθες με συμπτώματα του κορονοϊού στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr αδελφή της Ιεράς Μονής οι μοναχές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα.

«Δυο μοναχές νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κορονοϊό. Μέχρι ώρας δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για τις υπόλοιπες αδελφές. Ο Θεός ξέρει. Η αλήθεια είναι πως δεν παρουσίασαν υψηλό πυρετό, όμως επειδή εδώ έχουμε κάποιες γιατρίνες, υπέδειξαν ως πιο σωστό να μεταφερθούν οι μοναχές στο νοσοκομείο για να κάνουν το τεστ. Έτσι βρέθηκαν θετικές και νοσηλεύτηκαν για καλύτερα. Ποτέ δεν είχαμε εννέα αδελφές με προβλήματα υγείας, όπως είχε ακουστεί αρχικά, απλά τρεις εμφάνισαν πυρετό και οι δυο νοσηλεύτηκαν».

Μέχρι αυτή την ώρα κανένας δεν μπορεί ν’ απαντήσει με σιγουριά πως προέκυψε η διασπορά του ιού στους κόλπους της Ιεράς Μονής. Ωστόσο το θέμα είναι πως κατά την παρουσία του εκεί και σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στο site της μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας από την ημέρα εκείνη, είναι ξεκάθαρο πως δεν εφαρμόστηκαν καθόλου τα μέτρα πρόληψης. Όπως φαίνεται κανένας από τους συμμετέχοντες την εορταστική εκείνη ημέρα δεν φορούσε μάσκα προστασίας κατά της μεταφοράς του ιού, καθώς και οι αποστάσεις φαίνεται πως πήγαν περίπατο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Ιεράς Μητρόπολης ο σεβασμιώτατος παραβρέθηκε στη μονή την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου μνήμης των Αγίων Μαρτύρων Γαλακτίωνος και Επιστήμης μέρα εορτασμού της ονομαστικής εορτής της οσιωτάτης Γερόντισσας Επιστήμης:

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, τον οποίον σύμπασα η Αδελφότητα σεμνύνεται και ευσεβάστως τιμά.

Μετά την Απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος προσφώνησε με θερμούς λόγους και ευχήθηκε τα δέοντα στην εορτάζουσα Ηγουμένη Επιστήμη, την οποία ευχαρίστησε συγκινημένος τόσο για το προσευχητικό της έργο όσο και για τη συνολική προσφορά της στην τοπική Εκκλησία».

Όπως αναφέρεται επίσης, με το τέλος της Θείας Λειτουργίας η Ηγουμένη και η συνοδεία της προσέφεραν στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής καφέ και γλυκίσματα στους προσκυνητές που προσήλθαν αθρόα να ευχηθούν για την ονομαστική της εορτή. Ακολούθησε η παράθεση εορτίου γεύματος στην Τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης/ newsit.gr

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ