Ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Ρομά από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
ρομά

Πρόγραμμα επιμόρφωσης των παιδιών Ρομά που φοιτούν στο Δημοτικό, προκειμένου να μπορούν να έχουν πιο ομαλή εκπαιδευτική εξέλιξη στο Γυμνάσιο, θα υλοποιηθεί φέτος με τη μορφή απογευματινών μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας από τη Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Η δράση για τους μαθητές Ρομά εντάσσεται στο πρόγραμμα «Απόστολος Θαδδαίος» που υλοποιείται στη Μαγνησία εδώ και μερικά χρόνια με στόχο τη διδακτική και πνευματική θωράκιση των παιδιών Ρομά μέσα από διάφορες παιδαγωγικές, μορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες πάντα σε συνδυασμό και με την καλλιέργεια της ορθόδοξης πνευματικότητας.

Προχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια νέα εκπαιδευτική δράση.

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος «σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την κοινωνική υπηρεσία για τους Ρομά, τα σχολεία και άλλους φορείς θα εφαρμοστεί από φέτος η επιμόρφωση των μαθητών Ρομά που φοιτούν στο Δημοτικό, ώστε να είναι πιο καλά προετοιμασμένοι κατά την φοίτησή τους στο Γυμνάσιο. Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών Ρομά που συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο και αυτό που θέλουμε, είναι να έχουν μια καλή πορεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να προσαρμοστούν ακόμη περισσότερο στις εκπαιδευτικές συνθήκες. Τα μαθήματα θα έχουν την μορφή της ενισχυτική διδασκαλίας και θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα».

Το κοινωνικό επίδομα

Επίσης στη σύσκεψη τονίστηκε πως για να δίνεται το κοινωνικό επίδομα σε παιδιά και ενήλικες Ρομά θα πρέπει είτε να φοιτούν στο σχολείο είτε να έχουν απολυτήριο Δημοτικού. «Υπό μια έννοια γίνεται υποχρεωτική η φοίτηση στο Δημοτικό, ώστε ο ενήλικας να μπορέσει να λάβει το κοινωνικό επίδομα» τόνισε ο κ. Ιγνάτιος και πρόσθεσε πως «αυτό σημαίνει ότι και ενήλικες που δεν έχουν απολυτήριο Δημοτικού, θα πρέπει να το αποκτήσουν».

Αναδημοσίευση από το e-thessalia

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ