Ενώνουν τις δυνάμεις τους Εκκλησία της Ελλάδος και Εκκλησία Κρήτης

  • Dogma
ειρηναίος

Το παρών στη δεύτερη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, όπου συνεξετάσθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού στους τομείς: 1) Σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους, 2) Στελέχωσης της Εκκλησίας, 3) Διαχείρισης των οικονομικών της Εκκλησίας, 4) Φιλανθρωπίας και κοινωνικών δομών, και 5) Του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος επεσήμανε, ότι πάντοτε υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία των δύο Εκκλησιών στα θέματα αυτά, ενώ από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τόνισε, ότι η Εκκλησία της Κρήτης συμφωνεί και συμπορεύεται με την Εκκλησία της Ελλάδος σε θέματα που απασχολούν τον λαό του Θεού.

?Q?O?????uU ?A ?? ??d ????U??????d?-?U???ýU/EUROKINISSI ?Q?O?????uU ?A ?? ??d ????U??????d?-?U???ýU/EUROKINISSI

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÊÑÇÔÇÓ ÓÔÇÍ ÉÅÑÁ ÓÕÍÏÄÏ ÔÇÓ ÅÊÊËÇÓÉÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/EUROKINISSI?Q?O?????uU ?A ?? ??d ????U??????d?-?U???ýU/EUROKINISSI

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στη δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Νοέμβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Κατόπιν ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υποδέχθηκαν την Αντιπροσωπεία της Ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, την οποία αποτελούσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Στην κοινή σύσκεψη συνεξετάσθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού στους τομείς: 1) Σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους, 2)  Στελέχωσης της Εκκλησίας, 3) Διαχείρισης των οικονομικών της Εκκλησίας, 4) Φιλανθρωπίας και κοινωνικών δομών, και 5) Του μαθήματος των Θρησκευτικών.

ειρηναίος

ειρηναίος

ειρηναίος

ειρηναίος

ειρηναίος

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνεδρίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επεσήμανε, ότι πάντοτε υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία των δύο Εκκλησιών στα θέματα αυτά και σήμερα μας δόθηκε και πάλι η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την θερμή υποδοχή των Μελών της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κρήτης τόνισε, ότι η Εκκλησία της Κρήτης συμφωνεί και συμπορεύεται με την Εκκλησία της Ελλάδος σε θέματα που απασχολούν τον λαό του Θεού.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ