Η Ενορία της Νέας Μαγνησίας σε προσκυνήματα της Εύβοιας

  • Dogma
μαγνησίας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Δευτέρα 7 Μαΐου, η μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Μαγνησίας Λαμίας σε προσκυνήματα της  Εύβοιας.

Οι περί τους 120 συμμετέχοντες με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Ναού π. Χρήστο Καραγιάννη, αρχικά επισκέφθηκαν την  Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ όπου και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας προσεκυνήσαν  τα Άγια λείψανα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, καθώς και τον Τάφο του Οσίου  Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη .

Η επίσημη αγιοκατάταξή του  θα πραγματοποιηθεί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά τις Πανηγυρικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μονή το διήμερο 2 – 3 Ιουνίου 2018.

Μετά το καθιερωμένο κέρασμα από την αδελφότητα της Μονής και την αβραμιαία φιλοξενία του  Καθηγουμένου π. Γαβριήλ,  οι προσκυνητές  αναχώρησαν  με προορισμό τους τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου  στο Προκόπη Ευβοίας, όπου και φυλάσσεται το Ιερό σκήνωμα του αγίου, το οποίο  προσεκύνησαν και ετελέσαν την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως.

Ακολούθως γευμάτισαν στα καταστήματα δίπλα στον Ναό, και στην συνέχεια μετέβησαν  στην όμορφη πόλη της Χαλκίδος όπου και πραγματοποίησαν στάση για απογευματινό καφέ στην παλαιά γέφυρα του Ευρίπου.

Αργά το βράδυ οι συμμετέχοντες  επεστρέψαν στην Λαμία γεμάτοι πνευματική αγαλλίαση, δύναμη και χαρά  από τα ευλογημένα προσκυνήματα.

μαγνησίας img_7458 img_7425 img_7408

TOP NEWS